Välkomst skål.

Fredagen den 14 september träffades postens personal inom Karlshamns kommun på fritidsgården i Asarum.

Tidigare var det bara kassa-personalen som hade deltagit eftersom det var postkassörskans arbete som hade ”gått i graven”.

Festfixarna. Jan Brusebäck, Ingegerd Stam, Eva Fastrup
och Anette Kristoffersson.

– Nu tyckte vi att brevbärarna också skulle bjudas in och det var ett mycket lyckat beslut. Vi behövde ha lite manlig fägring ibland oss, berättar Ingegerd Stam som tidigare jobbat på posten.

– Först bekantade vi oss lite med varandra, många hade inte setts på många år. Därefter avnjöts en god middag, som företaget ”Kacka” hade ordnat. Under måltiden dök vår överraskning upp i form av Jens U. Nilsson som kom incyklandes och sjöng både Beatles, Rolling Stones och sånger som hade anknytning till posten, bland annat ”Byns enda blondin”.

– Jens har för länge sedan arbetat på posten som sommar- och lördags vikarie, säger Ingegerd.

Vinnande laget i tipstävling. Göran Gårner, Anette Kristoffersson, Ingegerd Stam, Ulf Heinesson, Mikael Karlsson och Arne Svensson.

Under kvällen utbyttes ett stort antal berättelser om tiden på posten. Ronnie Herrström förgyllde tillvaron med roliga historier som framkallade mycket skratt. Gertz Olsson läste lyrik och bidrog också till kvällens underhållning. Det fanns också fotoalbum där man kunde
uppleva gamla minnen. I samband med kaffet genomfördes en tipstävling som hade beröring med postens föränd-ringar. Av de ca 60 personer som var gäster hade de en utslagsfråga, hur många år de hade arbetat i posten, vilket slutade på ca 1580 år!

– Några provade på att dansa, men tiden gick så snabbt att klockan snart var 23, då vi hade bestämt att det skulle vara slut-roat, avslutar Ingegerd.

Text: Ingegerd Stam
Bild: Inge Tegvald

Föregående artikelHöstfärger i butiken
Nästa artikelSölvesborgs Bytardag