Karlshamns Tennisklubbs styrelse samlades under städ- och fixardagen i Kollevik

Karlshamn
Karlshamns tennisklubb hade i mitten av april en städ- och fixardag i Kollevik där det städades och röjdes för att göra fint vid utomhusbanorna efter vintern. De fyra banorna som finns i Kollevik används mellan maj och september. I Sternö vindhamn hittar man deras egen inomhusanläggning men de börjar bli trångbodda och behöver en ny hall. Karlshamns tennisklubb är en ideell förening med 260 medlemmar med olika erfarenheter och med två anställda tennistränare.

Det är en klubb med många träningar och aktiviteter där de bland annat i augusti har ett 3-dagars träningsläger och Tennisens dag. De har även Kolleviksspelen med ett 150-tal deltagare som kommer från hela södra Sverige. Inger Joggerheim började med tennis när hon var 20 och det blev just tennis för att det är enkelt att ta sig till tennisbanan. Inger berättar att klubben har en damsektion där de har dubbelspel. I augusti har damsektionen en aktivitetsdag med turnering där alla är välkomna och vid intresse kan man an-mäla sig på hemsidan, www.karlshamnstk.se.

Karlshamns Tennisklubb arrangerar en sommartennisskola vecka 24–26 för både barn och vuxna. Då kan man spela tennis två timmar per dag på tennisbanorna i Kollevik. Om man inte har ett eget tennisrack går det bra att låna. Alla kan deltaga oavsett ålder eller tenniserfarenhet. Per Lundgren berättar att han spelar tennis en gång i veckan. Han har alltid hållit på med idrott och gillar tennis för att man kan hålla på med det upp i åldrarna. Pers far var över 80 år när han spelade. Tennis är även en ganska skadefri sport som passar hela familjen. Man kan ha familjeträning och aktivera hela familjen samtidigt. Det är dessutom enkelt att bara ta med ett rack för att kunna spela. Om man vill prova på tennis är Pers tips att man kan låna rack om man inte har ett själv. Det kan även vara bra att ta en lektion för att lära sig grundslagen men det viktigaste är att prova på och känna att det är roligt. Sedan kan man gå tennisskola för att lära sig mer. – Man kan välja själv hur mycket man ska satsa. Det viktiga är att man rör på sig, säger Per Lund-gren.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelDirekten Bromölla och Sweden Rock
Nästa artikelMarianne öppnar sin trädgård i Håkanryd och säljer ovanliga växter!