Bild: Christian Svensson

Mörrum
Visste ni att det finns en förening i Karlshamns kommun där man kan spela amerikansk fotboll? Jodå, Carlshamn Oakleaves!

Föreningen grundades våren 1994 under namnet Carlshamn Oakleaves. Föreningens visioner är att erbjuda amerikansk fotboll till alla som är intresserade av det i närområdet. Fokusen är att satsa på ungdomar som är 15 år eller yngre. Det är en liten klubb med 40 medlemmar och har sin egna unika speltaktik.

Emma Axel och Rejus. Foto: Karin Conrad.

Ulrika Stensson ifrån föreningen berättar:
– Amerikansk fotboll är verkligen en sport för alla. Ett lag behöver de som är duktiga på att fånga bollen, de som är snabba men även de som är lite större exempelvis linjespelare. Så alla är lika viktiga för att bygga ett lag då det dessutom är en sport som bygger mycket på teambuilding, strategi och planering.

Hos Carlshamn Oakleaves är alla välkomna att spela, nybörjare som rutinerade samt så spelar både tjejer och killar ihop och det blir en bra gemenskap. Klubben erbjuder bra tränare och träningsmöjligheter och framförallt är det utvecklande för spelarna.

– Vi har dragit igång med träning som sker varje måndag och onsdag mellan kl 18.00-19.30 på Norrevång i Mörrum. Idag har vi lag i U15 och neråt, berättar Ulrika.

Många idrotter är materialidrotter där utrustning krävs och kan även bli dyrt, framförallt om man inte finner fortsatt intresse för idrotten. Men hos Carlshamn Oakleaves erbjuds man att låna full utrustning, perfekt när man vill testa på sporten, dessutom finns det i alla storlekar och för alla åldrar.

Christian Svensson

– Nu den 21 april kl 10-16 har vi hemmacup där vi har gemensam träning på förmiddagen och träningsmatcher på eftermiddagen, så det handlar om mycket gemenskap lagen emellan, nämner Ulrika.

Klubbens satsning framöver är att rekrytera fler spelare från 15 år och yngre. Dom vill också uppmuntra spelare till att söka till ungdomslandslaget och distriktlaget.
Är ni också intresserad av att testa på amerikansk fotboll? Kontakta Ulrika Stensson på telefon 0723- 987 987.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Christian Svensson & Karin Conrad

Föregående artikelGöranssons ett modernt företag med anor från 1927
Nästa artikelCopy Singers sjöng in våren