Här är större delen av ensemblen som i sommar kommer stå på scenen ute på Karlshamns Kastell.

Karlshamn
Sedan 1989 har Teatersmedjan haft som tradition att spela sommarteater på den gamla befästningsön Kastellet i Karlshamns inre skärgård och detta har blivit ett uppskattat sommarnöje för såväl Karlshamnsbor som turister. Med en blandning av vacker natur och en spännande föreställning är detta inte så konstigt.

Det är närmre 100 ideella teaterhjältar som lägger ner sin själ i årets föreställning. Med ett starkt kreativ team i spetsen så jobbar ensemble, orkester, sygrupp, byggrupp och cafégrupp tillsammans i detta jättestora maskineri för att ni som publik ska få en upplevelse ni sent kommer glömma.

Sommaren 2018 ger Teatersmedjan Sanningens Ögonblick på Karlshamns kastell – en familjeföreställning fylld av spänning och romantik.

Det är svenskt 1930-tal, och i den svenska småstadens folkmyller kämpar gott mot ont. Där blandar sig pionjärer inom svensk underrättelsetjänst med upptäcktsresande på villovägar och där ställs hjältemodiga ungdomar mot en begynnande svensk nationalsocialism. Kärlek, förvecklingar och fantastiska äventyr utgör den väv av händelser som stadens barn och vuxna både skapar och upplever, den där minnesvärda sommaren 1936.

Det är mycket text man som aktör måste lära sig, här sitter Hjördis Brahm,
Janne Johansson och Povel Andersson och läser manus mot varandra.

Fäktning, musik och scenisk rörelse är sommarens teaterspråk på Kastellet. Med närmare fyrtio skådespelare i ensemblen bjuder Teatersmedjans aktörer, tillsammans med en handfull musiker, på underhållning för hela familjen. Härliga fäktscener, vacker originalmusik och tjusiga 1930-talskostymer blandas i en föreställning som serveras under bar himmel på en av landets finaste spelplatser – Karlshamns kastell.

Sanningens Ögonblick är en nyskriven teaterpjäs, skriven för Teatersmedjan av Peter Bäckström, och en prequel till Äventyrens Ö, Hemligheternas Tid och Ödets Makt, som gavs på Kastellet 2008-10. För regin står Robert Follin, kostymör är Regina Larsson, scenograf Viktoria Rosén, smink & hår Saga-Sofie Björngreen Mattsson, musikkompositör Anna Melander, grafisk designer Johan Jansson & producent är Jonas Månsson.

Världspremiären äger rum den 29 juni och spelar därefter ett 20-tal föreställningar fram till och med 4 augusti. Speldatum samt biljetter släpps den 12 maj.

Vill du veta mer om årets sommarproduktion eller läsa mer om Teatersmedjans verksamhet, besök www.teatersmedjan.se

Text: Jonas Månsson & Peter Bäckström
Bild: Johan Jansson

Föregående artikelNy bok om Blekinges historia
Nästa artikelHumlerallyt 20:a maj