Mindre repetition med stråkmusikerna.
Karlshamns musiksällskap har fullt upp i nio veckor framöver då de repeterar inför deras årliga konsert som äger rum 25 april.
Ett fyrtiotal musiker kommer att närvara och bilda en full symfoniorkester. Det kommer att vara stråkinstrument, träblås, bleckblås, harpa och två sångsolister. Vår- och wienerkonserten har de haft varje vår sedan 1975 och det har därför blivit en årlig tradition. Det är Karlshamns musiksällskaps populäraste konsert.
”Många kommer för att se konserten år efter år, och ingen Wienerkonsert är slut innan de obligatoriska extranumren Wien, mina drömmars stad och Radetzkymarschen” berättar Cornelius Fischer som är ny ordförande. Från början var det en renodlad Wienerkonsert, men sedan några år tillbaka bjuder de på en mer blandad repertoar”.
Mindre repetition med stråkmusikerna.

Det är dirigenten Lars Kvensler som har satt programmet och det blir så klart en hel del klassisk wienermusik som valser och polkor, med framförallt av Johann Strauss den yngre. Men också en del nyare musik, exempelvis ur musikalerna My Fair Lady, Cats och Chess. Eftersom detta var första repetitionen inför konserten var det också första gången de tittade på noterna. Denna gång var det bara stråkmusikerna som övade.
Cornelius Fischer vill tydliggöra att de kommer att vara betydligt fler under konserten. Det är viktigt med musik och kultur för Karlshamns identitet och för att hålla staden vid liv poängterar Cornelius.

Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelTraditionellt och nytt hantverk av återbruk
Nästa artikelFamiljefesten Bräknetrampen rullar på även i år!