Felicia Isaksson från Djurskyddet i Karlshamn.

Mörrum – Med marschaller som visade vägen hittade man enkelt till julmarknaden nere vid Mörrumsån.
Scouterna stod med sin kittel över elden och sålde glögg. De poppade även popcorn som de bjöd förbipasserande på. Tomten var på besök med sin ren och det fanns flera stånd och bodar både inomhus och utomhus som sålde korv, ost, hantverk, handmålade julkort med mera. Till barnen fanns fiskdamm och ponnyridning och även dans kring granen.
Det var Hallo Mörrum samhällsförening som arrangerade julmarknaden i samarbete med restaurang Kronolaxen. Några föreningar var också på plats, bland annat Djurskyddet från Karlshamn. Alla barn fick fina vykort med katt eller hund och blev även bjudna på godis.
Djurskyddet berättade att de bara i somras hjälpt 40 katter. De har även hjälpt hästar, hundar, kaniner och en sköldpadda. De stod på julmarknaden för att få in mer pengar för att kunna hjälpa fler djur berättar Felicia Isaksson. De söker även fler medlemmar och är tacksamma för all hjälp de kan få.
Efter julmarknaden kunde man bege sig till Mörrums kyrka för att lyssna på stämningsfull musik med luciatåget och några av Mörrums körer.


Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelNäsums Hembygdsförening firade 60 år
Nästa artikelMed blodgivning kan man rädda liv