Elli Holst tilldelas Lions Musikstipendium
Karlshamn
Lions Club i Karlshamn har många aktiviteter under året. I år under pandemin har det tyvärr blivit många inställda arrangemang, men det är bara att gilla läget. Vi har ju trots allt inte drabbas så hårt ännu i Karlshamn.
På Kristi Himmelfärdsdags morgon kl. 8.00 ljuder skön musik över Karlshamns innerstad från vår klockstapel på Kungsgatan. Det är Karlshamns Musikkår med Lars-Johan Svensson som dirigent för den spelglada ensemblen. Detta är en mångårig tradition som gläder många stadsbor.
I år var det lite extra festligt, då vi i Lions Club passade på att dela ut ett musikstipendium.
I år var det så lyckat att vår musikstipendiat Elli Holst, en 18 tjej som från Karlshamn, deltog vid den tidiga spelningen. Det var en något chockad Elli som mottog priset på 10,000 kronor från Lions representant Christer Pilelöw. Elli spelar trumpet och har nu planer på att studera vidare med sitt instrument på Lunnevads musikhögskola i Östergötland. Men först ska hon göra ”lumpen”.
Planerna var att först ut och resa, men det får anstå till senare, säger Elli. Tack, jätteförvånad och chockad. Jag hade inte förväntat mig detta säger hon. Nere på gatan står de närmast anhöriga såsom farfar Olof och farmor Leena med flera och gläds tillsammans med Elli.
Det här är bland det roligaste man kan göra såsom Lions representant, säger Christer Pilelöw och ler. En fantastisk morgon, skön musik och glada människor. En morgon att minnas.
Lions Club i Karlshamn
Föregående artikelGay Thelanders första hole-in-one*
Nästa artikelAktivitet och gemenskap i Corona-tider