Kammarkören.

Karlshamns Kammarkör under ledning av Justin Hazelgrove framträder lördagen den 7.4 i Lokstallarna i Karlshamn.

Konserten Let My Love Be Heard utforskar genom musik och ord några av kärlekens många aspekter, facetter och språk: ung kärlek, livslång kärlek, kärlek till natur och omvärld, kärlek till de vi förlorat genom döden och kärleken till våra barn. Genom att påminnas om och bekänna kärlekens kraft i våra liv kan vi bidra till en ljusare framtid för oss alla.

Konserten innehåller musik av Alfvén, Lindberg, Whitacre, Runestad, Benny Andersson, m.fl.

Förutom kören medverkar Katarina Sörnäs på piano och Anna Jefta på violin, båda från Karlskrona och med breda musikaliska erfarenheter.

Justin Hazelgrove.

Karlshamns Kammarkör bildades 1999 av körledaren, komponisten och organisten Björn Stoltz och har sedan starten givit 180 konserter, såväl i Sverige som i flera europeiska länder, där man också deltagit i körfestivaler och tävlingar. Kören erhöll 2016 års kulturpris av Lions Club i Karlshamn.

Sedan 2016, efter Björn Stoltz död, leds kören av körledaren och körpedagogen Justin Hazelgrove med doktorsgrad inom kördirigering från The University of North Carolina at Greensboro med sång och sångpedagogik som biämne. Ytterligare studier vid Eric Ericson International Choral Centre i Stockholm och vid Musikhögskolan i Malmö. Han arbetar nu som körpedagog i Karlskrona-Aspö pastorat.

Tid: Lördagen den 7 april kl. 15.00.
Plats: Lokstallarna Karlshamn.
Biljetter: 100:-. Förköp på Lundins Bokhandel. Resterande vid entrén.

Text: Ingemar Bergstrand

Föregående artikelNytt liv med unikt utbud har öppnat i Tavernan
Nästa artikelPå äventyr i Sydamerika del 2