När du kommit hem från resan kan du lägga upp ytterligare bilder med några dagars mellanrum för att förlänga semesterkänslan. Allt behöver inte ut på Instagram direkt på semesterutflykten utan njut av stunden.

Ett av Sandra Michalidis största intressen är att resa. Hon resonerar som så att man ska ta sig tid att göra det som får en att må bra och försöka förverkliga sina drömmar.

Hon har själv blivit inspirerad av andra personers fotografier på Instagram och nu har hon bestämt sig för att starta ett eget konto om sina resor med namnet Adventures of Sandish.

Oftast är det mobilen du har till hands när det rätta fototillfället infinner sig. Redigera snabbt i Snapseed och lägg gärna till någon bra bildtext när du laddar upp det på Instagram.

Hennes resor har gett henne nya kontakter och jobbmöjligheter som fotograf utomlands. Helt enkelt genom att hon vågat gå fram och presentera sig eller för att hon skrivit till någon intressant person på Instagram. Samtal som lett henne till nya besöksmål och nya vänner. Nu senast har hon besökt Spanien, Grekland och Ungern, så det är dessa semesterbilder hon har valt att börja med att dela på sitt nystartade konto. Hennes mamma eller vänner som följer med på resorna hjälper till med fotograferandet ibland så Sandra även fastnar på bild.

Sandra tycker att det är en speciell känsla att sedan printa ut sina egna bilder och rama in vackert eller att få läsa andras kommentarer om sina foton på Instagram. Hon tipsar om appen Snapseed för mobilen som man kan göra enklare redigering i, och om du har lite mer kunskaper är Adobe Photoshop Lightroom för datorn det bästa. Många bilder tar hon enkelt med mobilen, man behöver inte alltid ha sin systemkamera för att ta bra bilder. Ta många bilder och välj gärna det lite oväntade motivet, tänk utanför boxen, tipsar hon.

Leta fram den vackra ramen till kortet som du redigerat, resultatet blir proffsigt.

Det kostar ju att resa men Sandra har bra tips om hur man får ner priset. Hon besöker Pricerunner på nätet som har en kategori om billiga resor. Sedan om man blir medlem i de olika flygbolagens kundklubbar får man ta del av förmånliga reseerbjudanden. Om man är lite flexibel med sitt resdatum och kan vänta en dag kan priset helt plötsligt vara ett helt annat. Billigt boende brukar hon hitta på webbsidorna airbnb.com och booking.com.

Vart nästa resa går vet hon inte än, det får bli något som dyker upp av en tillfällighet, kanske nåt resmål som rekommenderas av hennes nya vänner via Instagram.

Text & Foto: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikelSå fick Ryssberget sitt namn
Nästa artikelEn av Sveriges bästa