Max och Karin Nilsson utanför Direktenbutiken i Bromölla.

Deras butik är en Sveriges absolut bästa butiker” Nominering till Årets Direktenbutik.

Karin Nilsson som driver Direktenbutiker i Olofström och Bromölla har ett flertal gånger varit med om att få sin Olofströmsbutik nominerad och även blivit utsedd till Årets Direkten.

För Årets Direkten 2018 som korades för någon vecka sedan var även Butiken i Bromölla nominerad och vi fick en pratstund med Magnus Thell som är Marknadschef på Direkten Skandinavien AB. Han är lyrisk när han nämner Karins Butiker.
– De är alltid i topp och de är alltid på tapeten när vi ska gallra ut de som nomineras. Fantastiska entreprenörer. Deras butik är en av Sveriges absolut finaste butiker och då finns det cirka 350 butiker.

Efter vilka kriterier bedöms butikerna?
– Man kan säga att av 100 % så är det 40% hur butiken bedöms invändigt, utvändigt samt vilket sortiment man för och Bromölla är då en av de finaste butikerna. 40% är vilken tillväxt man haft mot föregående år och de sista 20% är hur man arbetar praktiskt i butiken, hur man arbetar Direktenkedjan samt hur man handskas med sociala medier, fortsätter Magnus.

Direkten är en butikskedja som är väldigt snabbt växande och man samlar så många tjänster som möjligt i en och samma butik för att då behöver kunden inte besöka flera ställen utan kan göra sina ärenden i en butik.

Hur gick det då med nomineringen till årets direkten? Nej det blev ingen utmärkelse men dock berömvärt att bli nominerad och vara en av de främsta av 350 butikerna i Sverige.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelKarlshamnsfotografen Sandra vill inspirera andra
Nästa artikelFint väder för UDD-loppet!