Sonny Eriksson informerar om årets kanonlopp

Mörrum

Vid gemensam start denna morgon vid Norrevångsskolan i Mörrum var det ett 50 tal som cyklade Kanonloppet på vackra landsvägar arrangerat av Karlshamns cykelklubb.

Gemensam start från Norrevångsskolan

Loppet som fått sitt namn för att det på 1600-talet tillverkades kanoner som fraktades på en led längs Mörrumsån till hamnarna i Pukavik och Bodekull (nuvarande Karlshamn). Varje år brukar det vara runt 100 cyklister på Kanonloppet där många cyklar för att se hur de ligger till i träningen för att senare kunna medverka på Vätternrundan som sker några veckor senare. Men kanonloppet är ingen tävling utan ett motionslopp där alla deltagare får ett fint pris som minne när man kommit i mål och det lottas även ut vinster till deltagarna. En cyklist berättade att hon höll på med

Helena Torstensson och Sonny Eriksson

simning och cykling för att det är mest skonsamt mot hennes kropp. Kanonloppet är indelat på 4 olika sträckor mellan 3–15 mil och beroende på vilken sträcka man väljer går loppet via Åkeholm, Hovmanbygd, Ringamåla, Ryd och Torne. Wheels of Carlshamn ska ta över loppet nästa år och därför är flera medlemmar från WOC med för att lära sig banan och planering av loppet. Helena Torstensson från WOC är med vid start och mål för att lära sig hur allt går till och tycker att det är trevligt att ha ett lopp på hemmaplan. Det är eldsjälar som under alla år som ordnat loppet ideellt och nu är det dags för föreningsbyte. – Det ska bli kul att Wheels of Carlshamn tar över för då får vi i Karlshamns cykelklubb chansen att cykla själva, säger Sonny Eriksson och ler.

Alla deltagare av Kanonloppet får ett fint pris vid målgång

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelSyltor och gamla matlokus i Bromölla
Nästa artikelDjurskyddet anordnade en givande medlemsträff