Djurskyddets medlemsträff började med information om föreningen

Karlshamn

Utanför Villa utsikten i Karlshamn anordnade Djurskyddet en medlemsträff med olika aktiviteter med mat, information och underhållning där man kunde bjuda med sig en kompis för att upptäcka föreningen.

Det såldes lotter till förmån för djuren

Eftermiddagen började med att Nils-Erik Svensson från IreOrtens Biodlarförening berättade om bin och biodling där man hade möjlighet att smaka egenproducerad honung. IreOrtens Biodlarförening har nybörjarkurser där man får lära sig att starta upp ett bisamhälle. Nils-Erik berättade intressant fakta om bina, exempelvis att bidrottningen lägger 2000 ägg per dag och att det behövs 3–4 miljoner blombesök av bina för att producera en burk honung. Det blir två varv runt jorden. För att bina ska veta var det finns blommor skickar de ut spejare som dansar i en åtta. Bin samlar honung för att överleva vintern och när människor tar binas honung måste man ersätta det med socker upplöst i vatten för att bina ska klara sig. Nils-Erik Svensson har hållit på med biodling i 25 år och lär sig fortfarande nytt inom ämnet. Under Nils-Eriks föreläsning gick ett utklätt bi och panda runt för att sälja lotter till Djurskyddets lotteri där man kunde vinna fina priser. Elin Bengtsson som är 13 år hade med sig egentillverkade smycken som hon sålde där 50 % av intäkterna gick till Djurskyddet. Hon berättar att hon älskar att pyssla när hon inte är med sina djur eller i stallet. Elin har både häst, hund och katter och har varit medlem i Djurskyddets

13-åriga Elin Bengtsson sålde egentillverkade smycken där halva vinsten gick till Djurskyddet

ungdomssektion i ett halvår. Lena Mattsson och Roger Karlsson hade musikquiz där låtar kunde kopplas till olika djur. Det sjöngs om grodan Kjelle, Änglahund och låt med Magnus Uggla som har ett djur i sitt namn. Alla deltagare behövde inte gå hungriga för det bjöds på korv med bröd och därefter imponerande kakbuffé som medlemmen Alexander Isaksson bakat. Alla gåvor till Djurskyddet togs tacksamt emot. Djurskyddet Karlshamn är en aktiv förening där man bland annat omplacerar djur och sköter om Djurlunden, Djurskyddets egen begravningsplats. För mer information besök gärna deras hemsida djurskyddet.se/karlshamn eller deras Facebooksida.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelKanonloppet rullade för 22:e året
Nästa artikelVisor spelades inför publik på Expressengården