Här sitter Martin med sin egen ögonsten, sex månader gamla Maddox.

Det började med att Martin Eriksson skulle hjälpa till med Djurskyddet Karlshamns hemsida. Nu hjälper han den ideella organisationen med att omplacera djur och sköter deras sociala medier.

Första omplaceringen han hjälpte till med var under den varma sommaren förra året då bristen på djurfoder gjorde att tre hästar behövde nya ägare. Det blir mycket arbete och kontroller vid sådan förmedling, man vill vara säker på att djuren hamnar vidare hos någon seriös mottagare.

Pitbullen Nala tillsammans med sin förra familj till vänster som här blir överlämnad till sin nya till höger, Andreas och Isabelle från Karlshamn. Foto: Martin Eriksson.

Nu senast hjälpte han 2,5 år gamla pitbullen Nala att hitta ett nytt hem. Familjen som hade henne skulle flytta och hade inte längre den tid hon förtjänade att ge henne. Så då satte Martin igång med hembesök och bokade kontroll hos veterinär. Många djur kastreras vid omplacering, speciellt katter som kan få stora kullar, och så vaccineras och chipmärks de.

Det finns inget speciellt katthem i Karlshamn som det gör på många andra orter utan katterna placeras i tillfälliga jourhem hemma hos någon. Djurskyddet är politiskt oberoende men jobbar politiskt för att stärka djurs rättigheter. Och även detta uppdraget fick ett lyckligt slut där Nala fick komma till en ny familj som villiga att överösa henne med tid och kärlek.

Text & Foto: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikelMorten Kargaard och hans Septet i Olofström 13 April
Nästa artikel4 Teman för 77.1 – ”äpple, vatten, skog och berg”