”Nybörjargänget” tillsammans med Klas Johansson i mitten.

Asarum
Klubben Asarums Bangolfklubb bildades 1973 och fyller i år 45 år. Sedan fyra år tillbaka kan man spela trivselgolf här, bara en bit ifrån Stenbackaskolan.

Vi gjorde ett besök hos Asarums BGK. Där träffade vi Klas Johansson och Jan Svensson. Klas sitter med i föreningens styrelse och Jan är bland annat kassör och bokningsansvarig.

Klas berättar att lokalerna dom vistas i byggdes för fem år sedan och sedan fyra år tillbaka går det att spela trivselgolf där. Trivselgolf kan man spela året runt i alla väder, man kan ta med sig sina vänner och spela ett par varv och avsluta med en fika.

Alla är överens om att det är stor gemenskap i föreningen.

– När vi körde igång trivselgolfen var det bara runt 6-7 personer, idag är vi upp mot 50 stycken och intresset är stort, säger Klas och fortsätter, vi har medlemmar från hela södra Sverige, men även uppe i mellersta delarna av landet. Dessutom hade vi för lite sedan danska landslaget här som spelade seriespel och tränade inför nordiska mästerskapen.

– Trivselgolfen passar alla målgrupper, både ung som gammal, för de som vill träffa nytt folk eller är tävlingsinriktade. Vi känner oss som en stor familj som träffas, umgås och fikar varje tisdag eftermiddag. Klubblokalerna går också att hyra av föreningar, företag och som privatpersoner för exempelvis arrangera barnkalas, konferens eller motionsbingo, berättar Jan.

– Vi märker att föreningen expanderar kraftigt med nya medlemmar och att fler och fler lägger märke till oss. Ska vi vara ärliga så känner vi att vi börjar bli lite trångbodda. Detta har vi framfört till kommunen och de har verkligen fått upp ögonen för vår verksamhet. Det finns planer på att bygga ut, men än så länge bara i planeringstadiet, nämner Klas.

Här sitter alla olidligt och väntar på sin tur.

För de som är medlemmar i föreningen spelar gratis på tisdagar just när det arrangeras trivselgolf. När vi träffade nybörjargänget ute i lokalen kan dom inget annat än hålla med Klas och Jan. Dom berättar att de känner stor gemenskap och att man kan träffas, fika och spela, att det känns som en stor familj, alla nickar instämmande.

Stort lycka till i framtiden önskar vi Asarums Bangolfklubb!

För att läsa mer besök:
www.asarumsbangolfklubb.com

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDennis Blommor på Södergatan
Nästa artikelPå äventyr i Sydamerika del 1