Picknickföreställningen Best of Opera framförd av trion Divine har framförts på Lokstallarna i Karlshamn.

För första gången någonsin i Karlshamn har Divine framfört sin föreställning Best of Opera. Divine har tidigare medverkat i bland annat Talang.

Gruppen består av tre kvinnor, Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Annie Fredriksson. Under kvällen ackompanjerades de utav Eric Skarby på piano. De framförde låtar från alla olika sorters operor och operetter på flertalet olika språk, bland annat tyska, italienska, svenska och engelska. Publiken fick lyssna till bland annat delar ur Rosenkavaljeren gjord av Richard Strauss och låten ”Softly, as in a Morning Sunrise” från operetten ”The New Moon”. Även ”Viljasången” från ”Den glada änkan” spelades. Under sistnämnda framförande fick publiken vara med och sjunga vilket blev nästan magiskt just eftersom det var så väldigt många som sjöng med i den fullsatta lokalen.

Trion bjöd på både vacker musik men även på en del skämt. De hade en enorm scenglädje och energi vilket var mycket uppskattat och smittade av sig på publiken. Denna lättsamma och stämningsfulla kväll, tillsammans med möjligheten att ta med sig något att äta och dricka, passade perfekt till en lördag. Det var något som publiken höll med om. Den varma applåden ståendes som publiken gav ledde till att Divine valde att framföra en extra låt.

Text & Foto: Emma Selan

Föregående artikelVärldsberömd pianist var på besök
Nästa artikelMusica Vitae bjöd på Karneval