Här sjungs det En blomstertid nu kommer

Karlshamn

RPG-Träffpunkten är en ideell pensionärsorganisation som värnar om människan utifrån kristna värderingar, ett alternativ till PRO. Alla får lov att vara med, även anhöriga som är intresserade av äldrefrågor.

För att deltaga på Riksförbundet pensionärsgemenskaps aktiviteter behöver man inte vara medlem men om man blir det kan man delta i olika kurser och resor, samt att man får föreningens tidning. Eftersom föreningens medlemmar tillhör olika kyrkor har de träffar i både församlingsgården och Kristofferkyrkan i Karlshamn, samt Pingstkyrkan i Asarum. RPG träffas 2 gånger i månaden där de har olika aktiviteter såsom studiecirklar, föreläsningar, musikuppträdanden, samkväll med fika och utflykter. Ingegerd Nylin som är föreningens ordförande berättar att på dessa träffar är det lite andligt med samhällsfrågor, men det är inga predikningar. Det kan även vara lättsammare föreläsningar där olika personer berättar om sitt liv. Under våren i pandemitider har de haft en studiecirkelgrupp på Villa utsikten där de samlats 8 personer för att prata om en bok de läst.

Stanley Karlman och Barbro Hörberg spelar instrument till allsången

Ingegerd berättar att det har varit viktigt för medlemmarna att kunna samlas för att kunna umgås och för att komma ut. Förhoppningsvis kan verksamheten dra i gång på riktigt i höst igen. De har ordnat ett program som kommer att innehålla olika föreläsningar om Från en vindskupa till jordens ände, sjukhuskyrkan då och nu och kommunal sjukvård och patientsäkerhet. Året avslutas med visor ur levande livet med en trubadur. På dagens träff hade de allsångscafé inne i kyrksalen i Pingstkyrkan i Asarum där de sjöng psalmer såsom Den blomstertid nu kommer och När jag ser din himmel dina fingrars verk. Barbro Hörberg som ansvarar för samlingen i Pingstkyrkan spelar också piano och på gitarr spelar pastorn Stanley Karlman. – Å vilken stämning vi har, säger Stanley Karlman. – Det är underbart, svarar BarbroHörberg. Träffen avslutades med korvgrillning utanför kyrkan där besökarna hade nog en hel del att prata om efter att inte kunnat träffas på väldigt länge.

Efter allsången var det dags för korv med bröd och konversationer.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelSemester och spendera tid tillsammans
Nästa artikelSölvesborg får sin egen arkeologiska utställning