Deltagarna sjöng glatt med i Allsången

Karlshamn
Kyrkomusikerna Mari Sundås, Ulrika Klüft och Eva Skåre höll i allsången utanför Carl Gustafs kyrka där deltagarna satt utspritt på säkert avstånd.
Vädret var tidigare under dagen osäkert med regn och åska, men lagom till allsången sprack det upp och en och annan ljusglimt kom fram. Det delades ut allsångsblad och sjöngs svenska välkända låtar såsom Taubes Änglamark och Ted Gärdestads Sol, vind och vatten, samt några låtar med rörelser för att alla skulle hålla sig varma. Efter en stund fylldes det på med nyfikna åskådare som hade hört musiken på utsidan av kyrkans murar. Ulrika gick runt med en mikrofon så att man kunde höra deltagarna sjunga. Svenska kyrkan i Karlshamn arrangerar allsången på avstånd för att följa restriktionerna som gäller just nu. De får hitta nya vägar

och nya sätt för att möta människor och skapa gemenskap anpassade till dagens läge.
Det märktes att besökarna var nöjda och sjöng glatt med i alla låtarna. ”Vi hörde även tacksamma ord för möjligheten att kunna komma ut, sjunga och känna gemenskap även om man håller sig på avstånd. ” berättar Mari Sundås. Kyrkomusikerna tror att allsången är så populär för att man blir glad utav musik och när man sjunger höjs endorfinnivån i kroppen vilket gör att oxytocinhalten ökar vilket dämpar oro och ångest. 17 juni är det dags för Allsång på avstånd igen och om efterfrågan finns är det mycket möjligt att det blir en fortsättning.
Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelÅngaren ”TRIO” Av Bromölla
Nästa artikelCykelns dag blev ett världsrekord