Ihre BTK anordnar äggjakt varje år

Ire
Efter två år med inställd äggjakt blev det en succé med över 1100 besökare. Det var även besökare från andra delar av landet. Det är Ihre BTK som i 10 års tid hållit i äggjakten vid Ire naturskola.

Det blev publikrekord i år

Förmiddagen började med att parkera uppe på vägen för att sedan stå i en lång kö till tipsrundan. Men Ihre BTK gjorde verkligen ett fantastiskt ideellt arbete och det blev en härlig utomhusdag med tipsrunda, äggjakt, prisutdelning och fika på både korv med bröd och kanelbulle.
Eftersom det var på Ire naturskola kunde man även titta på gårdens djur såsom grisar, får, höns och kaniner. Vädret var fint och även solen tittade fram. Barnen var nöjda och glada och eftersom det går skolutflykter till Ire naturskola hörde man barn som berättade för sina föräldrar om vad de lärt sig om djuren och vem som bodde där förr i tiden. En mysig plats där man kan lära sig både historik och om djur och natur. Ihre BTK är främst en bordtennisförening men anordnar även annat såsom Ihretrampen, volleyboll och skytte. De har ungdomsträningar i bordtennis på måndagar och torsdagar, och skytteträningar varannan söndag. 1 maj är det dags för Ihretrampen med start och mål vid Ihrestugan. Det kommer att finna tre olika sträckor samt en mountainbike sträcka och det utlovas fina vinster för de som deltar. För mer information om Ihre BTK gå in på ihrebtk.se eller besök deras Facebook.

På Ire naturskolan bor två grisar

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelJim Carrey i ett nostalgieggande TV-spelsäventyr
Nästa artikelJuristen förklarar