Övre raden f.v: Kent Nilsson och Claes Malmberg. Nedre raden f.v: Caroline Nilsson, Niklas Holtne och Jennie Rosengren.

Karlshamns stora revyprofil Niklas Holtne har fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till; att bli en i den femhövdade ensemblen på Arlövsrevyn, en av Sveriges allra största revyer.

– Arlövsrevyn är en institution som jag har känt till sedan jag var barn. Den lockar oavsett vilka som ingår i ensemblen. När jag dessutom fick veta att Claes Malmberg ingår i 2020 års ensemble och att Adde Malmberg regisserar, kände jag att detta tåget måste jag hoppa på, säger Verateaterns Niklas Holtne.

Den som har knutit samman Arlövs revykung sedan 25 år, Kent Nilsson, och Blekinges Niklas Holtne är ingen mindre än Sven Melander, berättar Kent Nilsson:

– Det var under Melanders revykväll i Svängsta, en akt med Arlövsrevyn och en med Verateatern, som jag fick se Niklas Holtne. Jag fastnade direkt för honom. Han är riktigt bra, mycket rolig och allsidig. Han sjunger, sketchar, gör monologer och skriver material.
Han blir en fin tillgång för Arlövsrevyn.

Kent Nilsson säger att Holtne står för en lite modernare typ av revy. Holtne håller med:
– Jag försöker ha ett ben i den klassiska revytraditionen och det andra benet i en modernare revytappning, där man vågar skaka om regelverket och framföra saker på nya sätt. Humor bygger till 100 procent på överraskning. Jag försöker alltid överraska publiken och ge dem det de inte visste att de ville ha. Jag hoppas att både ensemble och publik i Arlöv ska vara mottagliga för detta.

Claes Malmberg och Niklas Holtne.

Niklas Holtne skriver under på liknelsen att han är ”Blekinges svar på Arlövsrevyns Kent Nilsson fast i yngre och smärtare format”. Han kommer från och med Trettondedagsafton 2020 att stå på scenen i Arlövsteater för att dra ner skrattsalvor. Det gör han tillsammans med revypappan Kent Nilsson, det stora dragplåstret Claes Malmberg, Kents trogna och rutinerade revyprimadonna Jennie Rosengren samt Caroline Nilsson. Caroline som är generation två i familjen Nilsson att deltaga visar tydligt att hon har ärvt hela paketet av pappas revygener. Ensemblen styrs av Adde Malmberg, som regisserar för tredje året. För ackompanjemanget står Revyorkestern, under ledning av kapellmästare Magnus Rosengren.

Har Karlshamn och Blekinge då förlorat sin stora revyprofil till Skåne? Nej, lovar Holtne:
– Jag reser över gränsen, men har fortsatt mitt hjärta i Blekinge. Jag kommer både att skriva material och regissera Verateatern. Dock hoppas jag att fler blekingar, efter att ha sett Verateatern på hemmaplan, tar bilen och brummar ner till Arlöv, för att se hur jag sköter mig!

Text: Ann Mellblom
Foto: Johan Löfquist

Föregående artikelNiklas Kämpargård berättade om Blekingeleden
Nästa artikelKarlshamns Kammarkör genom tiden