Wilmer X kommer till Svängsta i sommar. Foto: Pressbild.

Nu kommer alltså Wilmer X till Svängsta och vi återupprepar succén från ifjol med 2000 personer som njöt av Smokie. Missa inte höjdarkonserten i sagolikt vacker miljö ”hemma hos Sven” (Melander) den 10:e augusti. Enda spelningen i Blekinge och närområdet!

Tiotusentals jublande rockfans såg skåningarna på Sweden Rock i somras. Höstens två spelningar på Kulturbolaget i Malmö sålde slut på en minut (!!!). Nostalgitripp? Glöm det. Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén visar just nu att Wilmer X låter vitalare, mopsigare och tätare än någonsin. Resan fortsätter!

Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”. Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad levt efter.

Ren och oförfalskad kärlek har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer X och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör Dig Död” för första gången.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X. Men som Nisse Hellberg sa i ett annat pricksäkert citat:

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?”

Praktisk info:
Konserten sker på gårdsplanen, BM Designcenter i Svängsta, inga nivåskillnader som vid övriga konserter. Medtag egen brassestol om du vill sitta.
På plats säljs öl/vin, bubbel, lättare mat (paella, korv osv), smörgåsar, fikabröd, kaffe osv.
Egen förtäring ej tillåten.
Toaletter på området.
Parkeringsvakter visar väg, tänk på att komma i god tid. Samåk om möjligt.
BM Designcenter öppet före konserten samt efteråt.
Området öppnar kl 17.30. Calle och Johan höjer stämningen från runt 18.30.
Wilmer X spelar cirka 20.30.
Biljettförsäljning via nortic.se samt Gulf Svängsta, BM Designcenter och Karlshamns Turistbyrå.
Arrangörer: Thomas Deutgen AB, BM Designcenter och Sven Melander.

Text: Thomas Deutgen
Foto: Pressbild

Föregående artikelJens Ekenberg – En äldsjäl i bygden
Nästa artikelÄlvarnas Maximus heter Mýrarkvísl