Nu kan man njuta av glass från Holje Glassfabrik på Arizona i Bromölla och Direkten i Olofström.

Jordgubb cheesecake, passionsfrukt, daim, äppelpaj, marängkola, bounty… är nån sugen på svalkande gräddglass ännu?

Lagom till att sommaren kommer satsar Villy Nilsson på nytt exklusivt glassutbud till sina kunder. Kulglass från Glassfabriken i Vilshult kommer nu till de båda Direkten-butikerna i Bromölla och Olofström.

Vad är det som gör denna glassen så speciell? Glassen är smaksatt med lokalt odlade frukter och bär så lång det är möjligt från närområdet. Pistagenötter kommer från Sicilien och hasselnötter från Piemonte i Italien, så några goda saker måste importeras för att tillverka denna premiumglass. Villy har beställt speciella frysdiskar som levererats från Italien, så man kan servera med extra lyxig känsla också. Glassen finns i 30 olika smaker och har tidigare bara kunnat köpas hos tillverkaren i Vilshult.

Vill man så går det bra att köpa med sig glass hem i 0,5 liters tråg, perfekt för hemmamyset. Eller så avnjuter man glassen på Direktens uteservering i solskenet när man ändå är på plats. Kanske tillsammans med pannkakor, banana split med chokladsås och märänger eller bara i en frasig våffla tillsammans med gott sällskap. Nu finns det en extra god anledning att komma ner till Gallerian i Bromölla centrum.

Text: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikelInvigning vid Blåsegylet, Halen 10 maj
Nästa artikelKarlshamns musikelever uppträder på ön Bornholm