Projektering
Lars Malmgren Utvecklingsbolaget AB och Johan Ljungberg, Fastighetsbyrån är nöjda med starten. Foto: Patrik Lundin

Bromölla
Den 24 oktober samlades ett hundratal intressenter på Humlescenen för att få veta mer om det spännande projektet Köpmannen kooperativa hyresrättsförening.

Denna kvällen stod Utvecklingsbolaget, Skanska och Fastighetsbyrån för programmet. Lars Malmgren från Utvecklingsbolaget hälsade välkomna och drog lite om tankarna kring projektet. Ingela Juth, läkare inom allmänmedicin berättade om hur man ska kunna få in friskvård och bra levande i föreningens aktiviteter. Christel Hammar Malmgren ,som är gastronom, pratade om kost och måltider som man vill kunna ge utbildning i till boende.

BromöllaHems Henrik Bergkvist informerade om att de gärna vill förvalta fastigheten samt vara behjälpliga med garantier för de boende.

Även Skanska som i dag äger tomten var representerade på infokvällen. Markus Hammarström, regionschef på Skanska berättade att de kommer att sälja tomten till den ekonomiska föreningen och bygga fastigheten som totalentreprenör.

Johan Ljungberg som arbetar som mäklare på Fastighetsbyrån är den som tecknar och säljer in lägenheterna till intresserade.

Lars Malmgren berättade om hela projektet som ett stort samarbetsprojekt med allt från fokusgruppen som hjälpt till att få fram vilka önskemål som man har som blivande boende.

Gruppen kom bland annat fram till att det önskas tvårums- och trerums-lägenheter.

Lars riktar ett stort Tack till gruppen för deras insats.

Många passade på att ställa många kloka frågor om boende och ekonomi. Dagen efter infokvällen duggade besöken ganska tätt hos Johan på Fastighetsbyrån som tecknade nästan ett tjugotal medlemmar redan första dagen som säljstarten ägde rum. De flesta intresserade kommer från Bromölla men även Olofström och Sölvesborg är representerade bland intressenterna.

Har du frågor eller vill ha mer information så finns det nu möjlighet att besöka Johan och lista sig som medlem. Lägenheter kommer att erbjudas efter hur länge man varit medlem. Man kan även vara medlem och planera inflytt längre fram.

Byggstart beräknas ske våren 2017.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelVi hälsar alla Vinslövsbor välkomna till Glasögonmagasinet
Nästa artikelStreetfood i Vinslöv!