Bromölla
Om jag fick välja en enda plats att vara på för att slappna av skulle det vara Strandängens IP. Strandängen är en fin idrottsplats där jag känner att man kan leva sitt liv.
När jag är på Strandängens IP känns det som att omvärlden försvinner och allt jag tänker på är fotboll. Jag har tillbringat många timmar av mitt liv här, både med träning inom IFÖ Bromölla IF men även på min fritid. Jag cyklar ofta ner till mitt Strandängen och lirar fotboll med vänner för att slappna av och må bra, det har jag gjort i hela mitt liv.
Idrottsplatsen som är fint belagd vid Ivösjön är enligt mig en av de bästa rent planmässigt men också en av de finaste idrottsplatserna i Skåne. Jag har bott i Bromölla hela mitt liv och Strandängen har alltid varit som mitt hem. Tiden som jag har tillbringat på Strandängen har hjälpt mig på många olika plan. Platsen har hjälpt mig att slappna av och på ett sätt blivit ledig från skola och allt annat i mitt liv, den har hjälpt mig som fotbollsspelare och även som person.
Strandängens IP ligger tätt intill Strandängens badplats vilket gör det perfekt att ta ett dopp efter man har varit på idrottsplatsen. Det finns många olika saker att göra på och runt idrottsplatsen, bland annat ligger Ivö strands område nära där man kan spela padel, hoppa i Rebel Park och spela fotboll på konstgräs ute och inne i Sparbankshallen. Runt Strandängen kan du därför göra många olika aktiviteter men du har också möjligheten att bara slappna av och njuta av det fina området.
Många har besökt denna idrottsplats och de flesta är eniga om att det är en av de charmigaste idrottsplatserna i Skåne. Strandängens IP är en plats där jag trivs och där jag tillbringar så pass mycket tid att jag verkligen kan kalla det mitt andra hem. Strandängen är en av mina favoritplatser på detta jordklot eftersom det framkallar så många bra minnen. Idrottsplatsen känns som både en liten idrottsplats för den lilla byn och som en stor idrottsplats med både läktare och en stor yta att röra sig på.
Jag själv har fått väldigt många bra minnen ifrån Strandängen. Från den första fotbollsträningen till A-lagsfotboll och jag är säker på att det kommer komma fler minnen. Strandängens IP har hört til högre upp i seriesystemet än i Division 4 och denna vackra idrottsplats hör hemma högre upp, ordningen måste återställas.
Strandängens IP, ängen där vatten möter land!
Text & Foto: Gabriel Lindberg
Furulundsskolan

Föregående artikelDen blomstertid nu kommer…
Nästa artikelGuld och brons till BK Revanschboxare i Mellansvenska Mästerskapen