Lisa visar upp amplar

Näsum

Nu närmar sig uppstarten för vår Gårdsbutik, den 1 maj öppnar vi upp för säsongen. Utomhus har våren inte riktigt kommit i gång ännu, men i växthuset hos Bröderna Sibbesson AB utanför Näsum växer det så det knakar. Blomsteramplar i långa rader med olika färger och former möter oss när vi kikar in.

– I början av maj kommer de vara redo för att säljas säger Lisa Sibbesson som är ansvarig för blommorna och gårdsbutiken på gården.

Även de tidigaste jordgubbssorterna har börjat växa och Bengt Sibbesson beräknar att kunna börja skörda de första till mitten av maj. Tack vare ett stort intresse från våra kunder har vi i år valt att satsa lite mer i gårdsbutiken, som vi i år kommer att komplettera med ett gårdscafé, där vi kommer att kunna erbjuda, bröd, kakor och bakverk i samarbete med Renates Bageri och Restaurang i Olofström. Vi ser fram emot närproducerade bakverk med bär ifrån vår egen odling. Vi är glada över att kunna presentera detta samarbete i vårt café.

Vårt café i samarbete med Renates

Vi har även utökat med större och säkrare parkering samt gjort om området framför butiken till ett barnsäkert område där man även kan sitta och fika. Under säsongen 2021 kommer vi att ha möjlighet till självplock på bär i mån av tillgång. Utöver hallon och jordgubbar är planen att i år även ha sockermajs och solrosor. Håll utkik på sociala medier där kommer vi lägga ut tider när det finns möjlighet till självplockning. På detta sätt hoppas vi kunna genomföra det säkrare och med mindre trängsel. Familjen Sibbesson hälsar alla gamla och nya kunder välkomna till en härlig bärsommar 2021.

Föregående artikelHögadals IS 100 år
Nästa artikelBräkne-Hobys park blir väl omhändertagen