Bromölla
Ja utvecklingen på våra bensinstationer har verkligen gått åt ett håll. I dag kan man finna mer bränsle och nytta för kroppen mot på 80-talet då inriktningen var mot bilar.

_DSC4630-cmykDå det begav sig fann man i princip alla reservdelar i butiken men numera är gemene man inte så intresserad av att reparera och skruva på bilar så att det lönar sig att ligga med lager på reservdelar. Men för att återgå till utvecklingen så har i alla fall Preem fått en lite hälsosammare inriktning då man gått från Cola & chocklad till Loka & Cashewnötter. I Bromölla har Mikael sedan han tog över 2007 i juni utvecklat rörelsen med ett stort sortiment som en butik med– mat –fika.

Sedan tidigare har man haft korv med olika smaker, salladsbar samt fika och livsmedel. Nu satsar man på att kunderna ska kunna sitta och avnjuta sin mat eller fika som på ett riktigt café.

Vi har ett Fresch Food sortiment som innefattar bra mat som kan avnjutas ganska så direkt. Både nyttigt och gott eller vad sägs om pulled pork med texassmak? För de som vill äta lite grönt med räkor eller kött kan ta en portion i den fräscha salladsbaren. Här finns allt som du någonsin skulle behöva i en sallad. Även en egen bakeoff med frallor och baguetter finns. Man kan få baguetterna fyllda med olika fyllningar som  tex. läcker räkröra.

Konceptet finns på de flesta Preembutikerna runtom i Sverige. Inredningen är ljus och härlig allt för att man ska kunna känna igen sig när man besöker de olika butikerna runt om i Sverige. Här kan man sitta och njuta sin fika eller mat vid de rena och fina borden.
-Sen måste du skriva att vi har det godaste kaffet, säger Mikael. Det tycker i alla fall vi, fortsätter han. Kaffet är speciellt framtagit för Preems kunder och undertecknad kan intyga att det var gott.

Mikael berättar om Preems diesel som man gör genom att återvinna svartlut från massafabrikerna. Det är en ren produkt som sparar på resurserna i vår natur. Istället för att elda upp svartluten kan man nu köra den i våra bilar.

Man står även i begrepp att ta fram miljövänligare bensin som man räknar med att konsumenterna ska kunna börja tanka någon gång under 2017. Som kuriosa kan man tänka på att det finns bara ett svenskt bolag som förädlar bränslet i Sverige.

När man tankar på macken kan man se att det finns något som man kallar förskottsbetalning och det innebär att kunderna får lämna sitt körkort eller betala innan man tankar. Detta gör man för att minmera riskerna med smitning från bensinnotan.
– Först trodde vi att folka skulle bli irriterade på oss när det infördes men det har visat sig att man förstår vårt dilemma. En smitning tar bort vinsten på bränsle för en hel dag. Vi säljer någonstans mellan tio till tolv tusen liter bränsle varje dag, avslutar Mikael.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelÄr Sölvesborg en musikstad eller inte?
Nästa artikelNy salladsbar i Olofström