Bromölla/Olofström
När vädret blir varmare vill man gärna svalka sig med något gott. Hos Direkten kan man snart njuta av både läskande slush eller frozen yogurt.

Bild-2-cmykI Direkten-butiken i Olofström har Karin Nilsson och Villy Nilsson sålt frozen yogurt sedan i mars och responsen har varit väldigt positiv. Som ett nyttigare alternativ till mjukglass, lika svalkande, och med många olika toppings att välja till är frozen yogurt det självklara valet för många sötsugna.
– Vi besökte en mässa med bland annat olika återförsäljare för frozen yogurt, berättar Karin, som driver Direkten-butikerna i Bromölla och Olofström tillsammans med Villy. Vi fastnade för märket Frozen Dreams, för deras goda smak, höga klass och utan tillsatta azofärgämnen.

I den trespakiga yogurtmaskinen kan man köpa tre smaker, en naturell, en med fruktsmak av till exempel jordgubb eller blåbär, och från mittenspaken får man hälften naturell och hälften med smak. Ett mildare alternativ som många kunder uppskattar.
– Man köper sin frozen yogurt i lösvikt och tar så mycket som man vill ha, säger Karin. Till den har man sedan olika såser som choklad eller jordgubb, och man kan även lägga på olika toppings, allt från nyttiga frukter och bär, till lite mer onyttiga alternativ som godis och chokladbitar.

Förhoppningarna är att Karin och Villy ska börja sälja frozen yogurt i Direkten-butiken i Bromölla i slutet på maj, och de håller tummarna för samma succé som de haft i Olofström. Kikar man in till Direkten i Olofström men inte är sugen på något kallt kan man istället ta del av deras stora godissortiment med över 150 olika sorters lösviktsgodis.

Hos Direkten finns garanterat något gott för alla smaker!

Text: Petra Horning
Bild: Monica Berg

Föregående artikelNya Råby fritidsklubben hade hälsorunda och bjöd på grillkorv
Nästa artikelHarasjömåla med Bromölla fritidsgårds killgrupp