Lions president Christer Andersson räcker över blommor till My Stenborg, årets Lucia i Bromölla.
Kvällen den 27 november uppvaktades My Stenborg av Lions Club Bromölla som var på plats för att gratulera henne som årets Lucia.
My är 16 år gammal och bor i Bromölla tillsammans med sin mamma. Till vardags studerar hon på Furulundskolan där hon läser Barn och Fritidsprogrammet.
På fritiden umgås hon med vänner, familj och pojkvän. Hon har två katter vid namn Tiara och Signe, samt hunden Ackapella av rasen Leonberger. Hon tycker om att sjunga, vilken hon har gjort sedan hon var 8 år gammal.
Det hade visat sig vara Mys mamma och mormor som hade nominerat henne till luciakandidat i hemlighet.
– Det känns roligt och lite oväntat att det var jag som blev framröstad, jag trodde verkligen inte det. När samtalet kom ifrån Lions fick jag fråga några gånger om dom verkligen hade räknat rätt, berättar en glad My.
– Att jag får äran att vara Lucia det här året känns spännande. När jag var liten var jag tärna med barnkören tillsammans med Lucian och nu är det jag som ska få rollen som Lucia. Det är något jag har velat vara sedan jag var liten och jag ser mest fram emot att åka runt och få sjunga på olika ställen, säger My.
Vi avslutade med att fråga vad My vill göra i framtiden.
– I framtiden vill jag jobba med barn med olika diagnoser och andra funk-tionshinder. Just nu vill jag mest jobba med barn som har till exempel autism, men kanske också ungdomar som mår dåligt. Jag vill hjälpa människor och just nu är det detta jag brinner för, avslutar My.
Text: Daniel Sverkersson
Foto: Lars Gustafsson
Föregående artikelJulen är en högtid som firas med många inslag av växter
Nästa artikelMalin Håkansson – En riktig eldsjäl på Stall Bokeslätt Ridskola