Bromölla
Att besöka Claessons Motor är som att besöka en motorcykelmässa, som pågår året runt.

Bo och Lena Claesson startade sitt företag redan 1976 och idag är de en av de fem största motorcykelbutikerna i landet. De ligger i framkant med nya, häftiga produkter och oavsett årstid finns allt man kan tänkas behöva till sin hoj och till sig själv i butiken.
– Vi har åtta olika motorcykelmärken i butiken som alla kompletterar varandra, berättar Lena. I vårt sortiment hittar man det senaste från Victory, KTM, Polaris, Ducati, Indian, Suzuki, Honda och BMW. Vi har även fyrhjulingar, ett par med riktigt bra erbjudande på eftersom de varit uthyrda till årets Sweden Rock Festival.

Bild2-cmyk-webDet senaste inom hojtrender är adventure och retro. Uppstickare på retrofronten är bland annat Ducati Scrambler med sina häftiga retroinfluenser, som givetvis även sträcker sig till föraren med hjälmar och andra tillbehör. I adventuretrenden är resan målet, man kör på mindre grusvägar och småvägar med en tålig BMW som klarar lite tuffare terräng.
– Vårt mål är att hålla en hög servicegrad för våra kunder, säger Jennie Svendelin. Butiken är ständigt välfylld och bland de anställda finns det bred och mångårig kunskap och erfarenhet att ta del av.

I höstas byggde Claessons Motor ut med 300 kvm vinterförvaring, där man kan förvara sin hoj under de månader man inte kör. Där står hojen säkert, får tillsyn och man kan välja till att få den servad, så att allting är klart när säsongen drar igång.

Snyggaste produkterna i sortimentet just nu är förstärkta motorcykeljeans som är lika bra som ett vanligt MC-ställ, och häftiga CE-godkända MC-sneakers. Under sommaren kan det ge en svalare och behagligare upplevelse att köra.

INFO-Bladet önskar Claessons Motor lycka till med sommarens motorcykelsäsong!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelBody Zorbing i Tianshallen
Nästa artikelIvetofta Hembygdsförening väcker sitt kulturarv