Johan visar några spelnyheter, ”Monopoly - Cheaters Edition” och ”GW Perssons Brott”.

För er som handlade på gamla Markislagret i Bromölla förr, kommer helt klart känna igen er i den nya butiken i samma lokaler.

Inne i butiken ser man erbjudanden som är slående, dessutom sådant som är bra att ha! Här träffar vi Johan Holmberg som en gång i tiden jobbade på Markislagret.
Johan äger sedan fem år tillbaka Gemlaboden i Sölvesborg där han säljer allt inom leksaker. Sedan första mars tog han även lokalerna på Industrigatan 13 i anspråk.

– Jag kände att det var helt rätt i tiden, att det behövde hända lite i lokalerna som har ett jättebra läge. Jag känner ju till hur det har varit här tidigare och dess potential då tillströmningen av kunder stäckte sig ända från Karlskrona och lika långt ner i Skåne. Tanken är att man ska få en nostalgisk känsla när man kommer in här. Man kan säga att det är Markislagret i mini-format för tillfället, säger Johan.

Lokalerna är i dagsläget på 400 kvm och här finns mängder av artiklar. Det finns en hel av-delning med leksaker som lego, pussel, leksaksbilar, dockor och massor av sällskapsspel. Johan visar oss två stycken nyinkomna spel som är populära: ”Monopoly – Cheaters edition”, där det handlar om att fuska i monopol samt ”GW Perssons brott”.

Men butiken har så mycket mer än leksaker. Här finns många lågprisartiklar som exempelvis strumpor, underkläder och babykläder, här finns också husgeråd, julsaker, garner, vaxdukar, gratulationskort, smide, rengöringsmedel, korgar, engångsartiklar och mycket, mycket mer.

– Planerna är att successivt utveckla butiken genom större yta med mer artiklar och ett större utbud av framförallt textilprodukter, allt handlar om kunderna som kommer hit och handlar. Än så länge har alla varit jättepositiva. I framtiden hoppas jag att det ska kunna bli lika stort som på Markislagrets tid, avslutar Johan.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelLjungsleds julmarknad var stor även i år
Nästa artikelElever hade trumfest