Från förra årets loppis på Vuxenutbildningen.

Inom kort arrangeras för andra året en loppis till förmån för musikhjälpen. Detta är för de studerande och personalen på Vuxenutbildningen i Sölvesborg och Bromölla.

Under höstterminen har Vuxenutbildningen i Bromölla arbetat med värdegrunden på olika sätt. Som en del av detta så anordnar de nu för andra året en loppis till förmån för musikhjälpen.

– Veckorna innan vi hade loppisen förra året var intresset stort. Både lärare och studerande hade generöst hjälpt till att baka, skänka kläder och saker till insamlingen. Loppisen var mycket välbesökt, berättar Anne-Marie Axelsson som jobbar på skolan.

– Det var många glada skratt när eleverna fyndade samtidigt som vi fick möjlighet att sprida information om Musikhjälpens tema för 2017 ”Barn är inte till salu”. Vi samlade in runt 3.500 kr på loppis och en digital insamlingsbössa. En lokal företagare ställde upp och matchade den insamlade summan med ett lika stort belopp, så totalt kunde vi stolt konstatera att vi samlat in 7.000 kr till Musikhjälpens arbete, säger Anne-Marie.

Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”. Då skolan är en multikulturell skola på flera olika sätt så ser de det som extra viktigt att jobba med sådana här frågor.

– I år kommer vi att jobba en lä

Från förra årets loppis på Vuxenutbildningen.

ngre period med insamlingsarbetet. Vi hoppas kunna sprida Musikhjälpens tema till alla studerande då det är i linje med Vuxenutbildningens värdegrund om alla likas värde. Vi kommer också att utmana andra Vuxenutbildningar till att delta i Musikhjälpens insamling, avslutar Anne-Marie.

Årets loppis kommer att hållas den 10-14 december kl 7.30 – 14.00 i en av skolans salar i Bromölla.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Maria Garney

Föregående artikelKvantum blir till Maxi
Nästa artikelLjungsleds julmarknad var stor även i år