Trots ihållande ösregn så genomfördes din-X loppet till förmån för Suicide Zero som jobbar mot psykisk ohälsa söndagen den 28:e april.

Start & Mål var på din-X macken i Bromölla som drivs av Tony och Camilla Björkman.

Det fanns två distanser att välja mellan. En kortare sträcka som gick till Årups slott och en lite längre som gick genom det natursköna hjorthägnet bort till Käsebron.

Väl i mål bjöds det på välsmakande grillad korv som sponsrats av Viltboden på TrolleLjungby gods. Ica Maxi, Bromölla, bidrog med korvbröden och Autoexperten sponsrade deltagarna med blåa vattenflaskor. Startavgiften var på 50:- och med sitt startnummer deltog man även i utlottning av priser som skänkts av bl.a. Tosteberga bilbingo (kaffe), din-X Bromölla (reservdunk m drivmedel), din Butik Bromölla (choklad, ljuslyktor).

Många kom förbi och ville delta enbart för insamlingens skull. Några stannade och delade med av egna erfarenheter av just psykisk ohälsa och sin sorg efter någon närståendes självmord. Så det var både ledsamt och tragiskt att få ta del av MEN samtidigt positivt och tacksamt att få öppna upp. Att gemensamt få dela en öppenhet om just psykisk ohälsa som det fortfarande råder ett tabu och väldigt mycket okunskap kring. Där gör Suicide Zero ett fantastiskt arbete med att sprida kunskap genom bl.a. föreläsningar. Och med denna lyckade dagen inbringades hela 4 415:- till Suicide Zero och deras behjärtansvärda arbete.

Text: Ann-Margreth Färmnell
Foto: Tony & Camilla Björkman

Föregående artikelPaddling i paradiset
Nästa artikelVem är rektorn på Österslättskolan?