Mimmi arbetar för fullt
Simon Person och personal Jens Bergman

Bromölla
Skapande av återbruk med ett miljötänk och funktion. I Bromölla har man en daglig verksamhet som spelar roll. Här träffas man och har en plats att fylla och produkter att tillverka. Stället heter Kvarngården och här jobbar man med ett miljötänk och återbruk. En produkt som man just nu tillverkar är tändpuckar till att tända i brasan eller grillen. Puckarna tillverkas av återvunnet material såsom papperstrassel, toarullar, hushållsrullar, tidningar, kottar och tyger. Man använder stearin från gamla ljusstumpar och dessa skänks från kyrkor i närområdet och privatpersoner i Bromölla.

På vårt besök fick vi se hur produktionen fortgick och för dagen så var det Mimmi, Simon och Stig Bertil som var i full gång med att producera. Man paketerar tändpuckarna i papperspåsar för vidare transport till secondhandbutiken på Industrigatan. Här kan alla sen köpa skänkta saker såsom barn-vuxenkläder, leksaker, bruksföremål verktyg och böcker samt dessa tillverkade tändpuckar.
Personalen på Kvarngården Marianne, Karin och Jens hjälper till och stöttar men tillverkningen sköts helt av Simon, Mimmi och Stig Bertil samt några till som inte kunde vara närvarande just denna dag.

Bild vänster Simon Persson, Mimmi Fredriksson, Stig Bertil Hult och personal Marianne Mårtensson

Vi tar tacksamt emot ljus, pappersrullar och tidningar som vi använder till tändpuckar.
Vi är glada och tacksamma för alla inlämningar vi får till vår secondhandbutik. Har ni saker ni vill skänka så erbjuder vi hämtning på fredagar 10:00-12:00. Hämtning bokas på buitikens telefon 0768- 54 78 59. Det vi inte säljer i butiken tar vi ner till Kvarngården demonterar och sorterar glas, plast elektronik och brännbart för vidare transport till återvinning. På våren gör vi insektshotell och fågelholkar istället för tändpuckar. Insektshotellen och fågelholkarna säljs också i vår butik.
De har även varit delaktiga i ett samarbete med Bromölla kommun och där vi tar hand om montering och klistring av de nya fyrfackskärlen.

Personal Karin Widerberg och Stig Beril Hult

 

Föregående artikelUtmärkelsen som kom och gick
Nästa artikelStöd kvinnojouren i Karlshamn genom julklappsinsamling