På solhörnan möts vi av Helen, Carola och Cilla

Bromölla

Vi skriver 2022 års historia och det innebär att det nu är 35 år sedan Entreprenören Helene Schmidt satsade på eget. Som om det inte skulle kunna vara nog har Cillas hårstudio varit verksam i samma lokaler i 20 år.

Ni känner alla redan till his-torien när Helen arbetade på Iföverken och kom på idén att hon skulle satsa på en solarieverksamhet i centrala Bromölla. Så blev det och alla vet att för trettio år sedan var solarium mycket populärt. Eftersom hennes intresse var smink så dröjde det inte länge förrän hon även började sälja dofter och smink i butiken. Platsen då var hörnan Tunnbygatan / Storgatan och ytan var cirka 70 m². Redan på den tiden så fixades det naglar i butiken och med den populära hälsokosten som smög sig in på hyllorna blev det ganska trångt i lokalerna. Genom åren har det så klart inriktningarna på service och utbud förändrats.

Helen erbjuder brett sortiment inom doft för både man och kvinna

– Vi gör mycket fler behandlingar nu eftersom jag, Carola och Cilla utför behandlingar inom naglar, make-up och hår, berättar Helene.Sedan 2015 kan man köpa det senaste inom inredning för hemmet och varför inte testa på våra härliga kryddor från Nicolas Vahé eller Emmas skorpor.Cilla som startade sin hårstudio som egen är numera anställd av Helen men sköter salongen som vanligt. Dessutom samarbetar man mycket inför bröllop, studenter och andra tillfälle då make-up samt håruppsättningar är aktuella. Cillas hårstudio säljer allt du behöver för håret med inriktning på kvalité. – Jag gillar att kunna ge kunden service och att de får de pro-dukter som de behöver, säger Cilla. I salongen säljer vi det kunden behöver då kunderna efterfrågar något speciellt så kan vi råda de rätt, det ingår i vår utbildning att hela tiden uppdatera sig på produkter, säger Cilla.I mångas ögon är Helen en stor entreprenör och hon var den enda som fick den lokala utmärkelsen som endast gavs en gång ifrån Gränslösa Företagare. Den utmärkelsen fick hon för sin framgång och att kunna anpassa verksamheten till tiden. Tex när Solarie slutade att vara så populärt drog hon igång mer med behandlingar och senare har även inredning och god lakrids blivit ett par storsäljare.

Cilla erbjuder produkter så att du kan ta hand om håret hemma också

När och Hur kommer ni att fira era jubileum? Datum för den stora dagen blir den 28 september. Vi kommer att erbjuda 20% rabatt på näs-tan allt i butiken förutom redan nedsatta varor. Cillas hårstudio kommer att ha öppet och visa upp lite produkter samt styla lite kunder. I Solhörnans regi kommer vi att ha massor av rabatter samt erbjudande hela dagen. På kvällen kommer vi att bjuda på lite gott från Hotell IFÖ-Hus samt lite gott att dricka. Det blir tävlingar med fina vinster och framförallt en trevlig kväll att mingla lite.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelPay it forward!
Nästa artikelHundmarsch arrangerades över hela Sverige samma vecka