Bromölla
Efter förra årets succé så har det beslutats att hålla fast vid konceptet Hälsomässan & Föreningarnas dag även under 2023. Nytt datum blir den 9 och 10 september.
– Efter att ha utvärderat förra årets samarbete så kom vi fram till att det var ett koncept som vi gärna ville arbeta vidare med. Säger Therese Håkansson verksamhetschef Bromölla Fritidscenter.
Konceptet blir liknande föregående år där cirka en tredjedel av hallen ryms av lokala föreningar, en tredjedel av mässutställare och den sista delen av servering/lounge och aktivitetsyta. Nytt för i år är en speakers corner vid serveringsdelen där man som utställare eller förening har möjlighet att berätta om sin verksamhet. Och därtill kommer aktivitetsytan att kläs in för att avskärma och fungera som ljudabsorbent av området.
– Tanken är att fler ska våga prova på olika aktiviteter och att de olika delarna av mässan inte ska störa varandra. Fortsätter Therese.
Föreläsningar kommer att fortsätta på plan två och där är tanken att arrangörerna själva ska boka in intressanta föreläsare för att dra ytterligare besökare till området.
Årets Hälsomässa & Föreningarnas dag ligger tidigare i tid och förhoppningen är att vädret ska hålla i sig så att även området utanför ska kunna användas. Det öppnar upp möjligheter och lockar förhoppningsvis fler både utställare, föreningar och besökare.
– Vi hoppas att detta öppnar upp för fler föreningar att vara med. Förra året tog många besökare tillfället i akt att prova på de aktiviteter som föreningarna erbjöd, det hoppas vi kan utvecklas mer detta år, i och med större möjligheter att använda oss av området utanför hallen”, säger Maria Björk, fritidssamordnare Bromölla kommun.
Camilla Karlsson, marknadsansvarig på Ivetofta Sparbank fortsätter.
– Som initiativtagare och medarrangör tillsammans med Bromölla Kommun av det som är Föreningarnas Dag är vi stolta över att vi nu återigen kan vara en del av Hälsomässan & Föreningarnas Dag. Vi ser helgen som ett fantastiskt tillfälle för föreningarna att tillsammans visa upp vilket brett och tillgängligt föreningsliv som finns i vår kommun.
Ivetofta Sparbank kommer också själva att vara på plats på Hälsomässan för att prata om Finansiell hälsa, att ha en god kontroll och plan för sin ekonomi är en viktig förutsättning för sitt välmående.
– Vi ser att föreningslivet har en stor betydelse för Bromöllabornas välmående, och eftersom mässan lockar en bred grupp av människor som är intresserade av hälsa är detta en fin möjlighet för föreningarna att få visa sina verksamheter, säger kulturstrateg Linnea Liliekvist Bromölla kommun.

Föregående artikelInnan man hade Smart phone
Nästa artikelLevrasjön runt med båt