Mathilda Lindqvist - Bromöllabolagen, Ola Persson - Bromölla kommun, Christian Jönsson - Ivetofta Sparbank, Therese Håkansson - Bromöllabolagen, Maria Björk - Bromölla kommun, Camilla Karlsson - Ivetofta Sparbank

Bromölla
En helg med massor av upplevelser i form av föreläsningar, matservering och prova på.
Föreningsdagarna går samman med Cykel & fritidsmässan och blir en helg istället för en dag. Bromölla fritidscenter, Ivetofta sparbank och Bromölla kommun står som arrangörer av detta evenemang som man beräknar att många ska lockas till att besöka.
Det är första gången man arrangerar mässa med temat cykel & fritid och ser det som perfekt att slå ihop med föreningens dag som riktar sig till i princip alla. Här nämner Christian Jönsson, Ivetofta Sparbank, att efter pandemin och restriktionerna har hävts så vill vi att föreningarna ska få en nystart. Efter att i två år fått ställa in föreningarnas dag så känns detta helt rätt. Det gäller inte bara idrottsföreningar utan även kultur, PRO och alla övriga föreningar. Therese Håkansson, Bromöllabolagen, berättar att man genom sammanslagningen får draghjälp av varandra, vilket gynnar både föreningar och företag.
Efter förra mässan så har man fått feedback om att man vill att man ska ha mera öppna ytor och därför kommer hela fotbollsarenan i Sparbankshallen användas, berättar Mathilda Lindqvist även hon från Bromöllabolagen. Serveringsdel integreras i mässan och föreningar får en egen del med aktivitetsyta.
Plats för föreläsning har man också, dock inget klart ännu om vilka föreläsare som anlitas. Men det utlovas bra föreläsare.
Utställare och föreningar ska kunna visa fram sina aktiviteter på ytan som är aktivitetsyta. Där får man turas om att ha aktiviteter som även ska verka som underhållning samtidigt som man kan ta en liten fika eller något gott att äta.
Man räknar med att minst 30 montrar ska säljas ut till företag och lokala föreningar har egna platser i ett eget område. De lokala föreningarna kommer som vanligt att kunna delta helt utan kostnad och inträde till hallen kommer att vara gratis.
Vid förra mässan hade man runt 2000 besökare och nu vill man slå det med råge.
På söndagen går även Humlestafetten av stapeln och det kommer att röra sig mycket folk i centrum den helgen vilket man tror gynnar besökarantalet betydligt.
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelSå hanterar du ångest
Nästa artikelVåren den perfekta årstiden för att vara ute och njuta i värmen!