Edenryd

Många har redan hört och sett en del av de upptåg som familjen Andersson i Edenryd har hittat på. Att kunna kombinera trevliga installationer med välgörande var det som lockade Krister att sjösätta dessa projekt.

För tredje året i rad har de byggt en av Sveriges största 7-armade ljusstakar. Med höbalar och 200L vita tunnor och LED-lampor lyser man upp hela Edenryd. Höjden är cirka 5 meter och längden cirka 11 meter, de sju lamporna kostar cirka 5–8 kronor per dag att hålla tända. På frågan varför? Svarar Krister snabbt – Alltid retar det någon. Med glimten i ögat så kan man förstå att det så klart är en drift att skapa lite roligt för gemene man och man kan bara hålla med om att familjen Andersson lyckats. I fjol planterade man solrosor på ett 4000 kvadratmeter stort stycke och vid full blom erbjöd man alla självplockning av desamma. Kravet var att man betalade in minst 10:-/ solros. Det plockades en hel del och man samlade in 108 000: – som gick till Barncancerföreningen. I somras testade man igen men skörden blev uppäten av fåglar och de fick ingen framgång dock samlades det in 10 000: – till förmån för cancerfonden.

– Nästa år kör vi igen och då ska vi hålla efter fåglarna bättre så vi kan få en bra skörd och generera pengar till välgörande ändamål igen, säger Krister.

Genom åren har man byggt svenska flaggan till nationaldagen samt snögubbe byggd av två balar, lock och traktordäck samt tejp och markeringsfärg.Krister bor med sin fru Therese och till familjen hör även barnen Simon, Beatrice, Elin och Åsa. Vi tackar Krister och familjen för den fina insatsen som både lyser upp, värmer och gör skillnad för de som behöver det i sin svåra stund.Vi önskar att framöver slår skördarna väl och massor av pengar kan samlas in till goda ändamål.

Text: Patrik Lundin

Foto: Privat

Föregående artikelJul- och nyårskonsert med ny ledare
Nästa artikelEtt event om världens dyraste krydda