Daniel Albinsson med sin första skapelse som blev starten för sin konstnärliga karriär.

Vi träffade Daniel Albinsson från Bromölla som utrycker sina konstnärliga gener genom gammalt skrot.

Daniel jobbar som bilmekaniker och har gjort det i 15 års tid. Förutom detta bygger han och stylar egna bilar på fritiden.

– Jag har alltid varit intresserad av konst men har det även i generna då vi är konstnärligt lagda i släkten, berättar Daniel och fortsätter. Jag ser bilder i huvudet när jag tittar på diverse bildelar, att det kanske ser ut som ögon, armar, ben osv.

– För 7 år sedan byggde jag mitt första konstverk av överblivna bildelar, där resultatet blev just en bil i miniatyr. Efter detta hade jag ett långt uppehåll och det är faktiskt inte förrän i
somras det har tagit fart på allvar av byggandet.

På Daniels tomt på Floragatan finner man fullt av nu färdigbyggda figurer föreställande djur och robotar i små installationer, men även projekt som är på gång.

– Jag bygger det mesta av överblivna gamla bildelar som jag återvinner på så vis, men på senare tid har folk även kontaktat mig och skänkt metalldelar ifrån exempelvis gamla studsmattor.

– Det är många som stannar till utanför huset och tittar nyfiket på alla skapelser. I somras hade jag besök av en hel förskoleklass som var här och tittade, ställde frågor och tyckte det var inspirerande, men det är även många äldre som nyfiket kommer förbi och förundras över stilen jag har på konstverken.

– Jag har en personlig favorit och det är bordet som är byggt av bland annat kuggar från gamla cykelhjul, som jag känner att jag lyckats extra bra med.

Daniel har fått god respons på sina verk och känner att detta är något han vill satsa på i framtiden.

– Vi får se vad som händer, vem vet, kanske mina skrotskulpturer är med i konstrundan i framtiden, det vore en dröm.

Daniel avslutar med att berätta att han har startat en Facebooksida ”Albinsson Custom” där man kan följa honom och hans verk.

Lycka till framöver önskar vi på INFO-Bladet.

Text: & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelKransbindning hos Mörrum’s Blommor
Nästa artikelDragspelsklubben släpper ny skiva