Föreningen BroSö OK är verksamma i både Sölvesborg och Bromölla och har nyligen firat 80 år.

Föreningen är en orienteringsklubb, dom har träningar för ungdomar men alla är välkomna oavsett ålder. Som tidigare år arrangeras även cykelorienteringen ”Skoj på Hoj”, denna gång är det för 16:e gången och alla som kan cykla kan delta, barnfamiljer, arbetskamrater, kompisgäng med flera.

Kartpaketeten finns att köpa på medborgarkontoret i Sölvesborg samt på Kulturpunkten i Bromölla. Kostnad 70 kronor. Man cyklar till kontrollringens mitt och sedan försöker hitta det som stämmer överens med någon av bilderna som också finns med i paketet man köper. Kartan sträcker sig mellan Sölvesborg i öster till Gualöv i väster. Man cyklar när man vill och tar kontrollerna i valfri ordning.

Man kan ta alla kontroller på en dag, men det går lika bra att dela upp dem på flera gånger under sommaren. Att ta med sig en fikakorg och njuta av naturen och kanske hittar man nya fina cykelvägar och platser i omgivningarna.
När alla kontroller är identifierade kan man lämna in svarstalongen och delta i utlottning av priser.

Skoj på Hoj pågår mellan första maj och fram till och med sista september, så man har gott om tid på sig om man vill delta.

Text: Daniel Sverkersson
Foto: Roger Andreassen, norwegiannaturephotography.com

Föregående artikelBlogg om Blekingedräktens färgrika historia och nutid
Nästa artikel”Borre” i Åke Holmströms tappning förnöjde på Drejaren