All trevlig personal på Tandvårdshuset i Bromölla.

Bromölla
INFO-Bladet gjorde ett besök på tandvårdshuset och träffade tandläkaren Haris Salemovic.

Det har nu gått lite mer än 6 månader sedan du började på Tandvårdshuset. Hur känns det?Det känns helt underbart. Tiden har gått så fort och det har bara varit kul. Det betyder mycket för mig att både patienter och personal har tagit emot mig så väl.

Ditt första intryck?
Att allt är så personligt och individuellt. Kliniken har gett mig mycket frihet att arbeta på mitt eget vis. Då har jag kunnat anpassa behandlingen efter varje enskild patient. Samtidigt är kontakten med patienterna mycket mer personlig och återkommande, vilket är en trygghet både för mig och dem.

Vad har varit bäst hittills?
Patienterna. Utan tvekan. Det förvånar mig varje gång hur insatta och pålästa de om sin tandhälsa. Det är så kul att kunna visa och förklara hur situationen är och sedan tillsammans diskutera eventuella lösningar. Ju mer delaktig patienten själv är i sin behandling desto roligare är det att jobba och just nu är det jätteroligt.

Vad är aktuellt just nu?
Jag håller faktiskt på att fördjupa mig inom implantat. Implantat är en lösning där man ersätter saknade tänder genom att förankra en skruv i käkbenet i vilken man sedan fäster en ny tand. Utbildningen går jag i perioder nere i Malmö samtidigt som jag i Kristianstad arbetar under handledning av en av Sveriges främsta specialister inom ämnet.
Klinikens ambition är att vi i framtiden ska kunna erbjuda hela behandlingen på plats i våra lokaler; från operation av skruven till färdig tand.

Avslutningsvis vill jag bara säga tack! Alla har varit så nyfikna och jag är så tacksam för det förtroende jag har fått. Nu när våren är här börjar jag känna igen en hel del ansikten, men det finns fortfarande många att träffa och det ser jag fram emot.
Tack för ett varmt mottagande. Jag trivs jättebra som er nya tandläkare.

Haris hälsar alla välkomna till Tandvårdshuset i Bromölla.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelTunnbybälgarnas dragspelsfest på långfredagen
Nästa artikelTest av grillkorv och spett