Magnus visar butikens nya labb, Dry Minilab Frontier, tillsammans med ett panoramamotiv.

Bromölla
Audio Video i Bromölla har investerat i nytt labb, vilket är marknadens modernaste!

Magnus Jönsson, ägare av butiken berättar att deras förra labb har fått tjänstgöra i 15 år.

– Den skulle kunna användas vidare, men med dagens teknik väljer vi att satsa stort och har därför gjort denna investering. Det är framförallt färgåtergivningen på fotografierna som är bättre men även mycket mer användarvänlig och har just den senaste tekniken. Den gamla maskinen förde mycket ljud ifrån sig samt var betydligt större än den här nya, berättar Magnus.

Det nya labbet av märke Fuji kan framkalla bilder som är från 10×15 cm upp till 30×120 cm, vilket är helt nytt. Detta gör att man kan få ut fantastiska panoramabilder med hög kvalité. Men man kan även göra almanackor eller tryck till tröjor.

– För kunden som vill få ut sina bilder finns det många alternativ att göra detta på, man kan beställa direkt från en USB-sticka, via mobilen eller varför inte direkt från Facebook! säger Magnus.

Vi får en demonstration av Magnus om hur det går till att göra en beställning direkt från en USB vid en utav bildkioskerna som står i butiken.

Att göra beställningar direkt från sin mobil går alldeles utmärkt.

Här väljer man motivet, skalan och om man vill ha den beskuren, om den exempelvis ska vara svartvit eller av färgen sepia, sedan väljer man storleken. När man är klar skriver man in sitt namn, telefonnummer och e-post. Sen är det klart, en signal går från bildkiosken direkt till labbet och man får ut ett kvitto man använder i kassan för att betala. Mellan fem och trettio minuter senare har man sina foton utskrivna och har därmed en bild som kan finnas kvar även för de efterlevande.

– Det går självklart bra att göra beställningar på fotografierna hemifrån, men för de som vill går det jättebra här där vi erbjuder service fullt ut. Våra bildkiosker används flitigt av våra stamkunder men vi vill givetvis att fler upptäcker fördelarna med att framkalla på detta vis, avslutar Magnus.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelBlekinge Sjöfartsmuseum med anor från 1875
Nästa artikelVärldspremiär för Trumsetfest!