Kent Johansson utför värmepumpsinstallation hos en kund.

I tider av miljötänk och ekonomi blir valen ännu svårare när vi ska välja uppvärmningskälla för fastigheter. Då behöver man en entreprenör som Kent Johansson.

I en bransch som pumpas med massor av nya tekniska lösningar gäller det att hålla sig uppdaterad och kunna ge kunderna de bästa råden. Kj kylteknik och värmepumpar har tagit detta på allvar. Företaget drivs av Kent Johansson som är certifierad kyltekniker av INCERT med flera års erfarenhet inom kylteknik och värmeinstallationer.

Certifieringen ger kunden en möjlighet att veta att man får professionellt utförda installationer och servicearbeten inom kyla och värme.

– Det gäller att vara mycket intresserad av teknikutveckling och med bra leverantörer så får man alltid möjlighet att ta till sig bra information, som sedan kan förmedlas till kunden inför en beställning och montering av värme eller kylanläggning, berättar Kent.

Allt började med diverse olika arbete och inriktningar som lastbilsmekaniker, datatekniker och styr o reglertekniker för att leda in på en utbildning i Helsingborg som kyltekniker. Det blev ett par olika arbetsgivare inom branschen med kylteknik och storköksservice men 2012 startade Kent sitt eget företag som säljer och monterar värme och kyla till kommuner, landsting, företagskunder inom restaurang och butiker samt hyresfastigheter. Självklart finns det privatkunder i kundregistret också.

Som egen företagare gillar Kent att man får styra och planera sina arbeten.

-Men trots att man lägger mycket tid på att få ihop dagarna så dyker det ofta upp en kund som står med trasig kyl och kylvaror för stora pengar som riskeras bli förstört. De gångerna måste man prioritera så en bra balansgång och tydlighet med kunderna är superviktigt, berättar han.

Arbete både inne och ute.

Ekonomi och miljö
Hur kan man kombinera dessa två viktiga punkter?

-Våra kundanpassade lösningar för en behaglig och energisnål inomhusmiljö värnar om miljön och vi tycker därför att det är viktigt att de kyl- och värme-anläggningar vi installerar är både energieffektiva och miljövänliga, svarar han.

– Detta gäller såväl värmepumpar och luftkonditionering för det privata hemmet som lösningar för större kommersiella lokaler. Det är ofta så att byta ut en anläggning som varit igång i 8-10 år kan spara kunden och miljön ganska mycket, då utvecklingen ständigt pågår har det hänt mycket de senaste åren.

Vårt mål är att ge våra kunder bästa tänkbara service. Vi står för pålitligt hantverk, yrkeskunskap av erfaren personal.

Så när du vill ha hjälp av ett företag som kan projektera, installera och serva kommersiell kyla, komfortkyla och värmepumpar, åt butik, kontor, restaurang och privatpersoner, kontakta då KJ Kylteknik & Värmepumpar.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikel”Fem kvinnor, fem viljor, en tanke” på Lokstallarna
Nästa artikelVärldsberömd pianist var på besök