Näsums IF´s Ordf Jan Persson och Lennie Håkansson.

Näsum/Bromölla
Det är en mäkta stolt ordförande Jan Persson som möter upp i Arrangemangshallen en vinterkväll i februari.

En febril aktivitet möter mig då jag närmar mig anläggningen i Bromöllas nya stadsdel Ivöstrand. På konstgräsplanerna ute tränar två lag varav det ena är Näsums IF Herrar. Inne i hallen tränar ett innebandylag samt ett par av Näsums ungdomslag. Här finner vi Lennie Håkansson, en Näsumstrogen eldsjäl och en självklar tränare.

Det var på Nordöstra Skånes Idrottsgala som utmärkelsen Årets Ungdomsförening i Nordöstra Skåne för 2017 utdelades till Näsums IF och Lennie var på plats och tog emot utmärkelsen samt prischecken på 25000:-.

– Det är ett erkännande av att allt slit som vi med ideella krafter lägger ner på våra ungdomar. Föreningen har sakta men säkert byggt en bred förening och inte satsat bara på elit utan att alla ska kunna vara med så långt som möjligt. Alla är välkomna i vår förening och vi arbetar för att det ska fortsätta vara så framöver också.

Jan Persson berättar att man lyckats väl med satsningen på Damlaget som nu spelar i division 2, så en god grund ger även bra tillväxt i våra dam och herrlag.

– Vi upplever nu även att spelare som kommer från andra orter än Näsum väljer att träna med oss för att de kanske inte fick speltid i andra föreningar. Det gäller att inte selektera ungdomar för tidigt utan låta de få utvecklas med tid.

Strax kallas det på Jan och han vänder sig om och hälsar sen förklarar han stolt – Jag har ju både barn och barnbarn som är här och tränar.

Grattis och lycka till önskar INFO-Bladet.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSagoberättare besökte elever på Prästslättsskolan
Nästa artikelThe Golden Girl Championship – Sölvesborgsboxare deltog i världens största damboxningsgala