Cecilia Wäppling blir gratulerad av Tuve Åkesson från Lions Club.

Så var röstningen avgjort om vem som blev årets Lucia, Cecilia Wäppling.

Lions Club Bromölla anordnar varje år en röstning om vem som ska bli årets lucia och i år är det för 52:a gången. Lars Karlsson och Tuve Åkesson, representanter från Lions var på plats för att gratulera henne och överräcka blommor.

Cecilia bor i Bromölla och är 16 år gammal. Till vardags studerar hon natur på Söderportsgymnasiet i Kristianstad. I framtiden vill hon jobba med skapande, gärna som arkitekt. På fritiden så dansar hon och då blir det på Funky School i Kristianstad.
Cecilia satt på en mattelektion när hon fick samtalet om att hon hade vunnit röstningen om lucia och hon säger själv att hon inte riktigt kan fatta det, men att det känns bra. Hon ser fram emot det ärofyllda jobbet, att visa upp sig som årets lucia och alla människor hon
kommer få träffa.

Cecilia Wäppling, årets lucia.

Nu på söndag den 9:e december så krönts Cecilia som årets lucia på torget i samband med den 55e årgången av Lions julmarknad. Både Lars Karlsson och Tuve Åkeson ifrån Lions Club är glada och stolta att traditionen med att ha en lucia lever vidare.

Framöver ska Cecilia tillsammans med sina tärnor besöka ålderdomshem och företag runt om i kommunen för att sprida glädje om julen och lucia.

Lycka till Cecilia som årets lucia önskar vi på INFO-Bladet!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelAudition inför sommarteater
Nästa artikelKvantum blir till Maxi