t.v Anna-Lena Lindh tillsammans med representanter från Centerkvinnorna.

på Internationella kvinnodagen upp-vaktades Anna-Lena Lindh Sjöblom som blivit utsedd till 2019 års kvinnliga företagare.

Varje år träffas medlemmarna i Center-kvinnornas förening och pratar om kvinnor som har blivit egenföretagare. Dom tittar på olika förslag innan dom nominerar.

I år blev det alltså Anna-Lena Lindh som jobbar på Oasenbadet som siminstruktör och simlärare. Vi träffade Anna-Lena som tog emot blommor och diplom och hon är den femte personen i rad som tilldelas denna utmärkelse sedan nomineringarna började för fem år sedan.

Motiveringen från Centerkvinnorna till att hon valdes i år är för att det är en kvinna med bred erfarenhet av olika åldrars behov av rörelse, hennes respekt-fulla sätt mot alla oavsett tidigare kunskap ses som ett föredöme.

Anna-Lena har erfarenheter som simlärare och instruktör och bedriver sin verksamhet som simlärare med barn från 4-årsåldern och uppåt, vattengympa för vuxengrupper m.m. Hon är inflyttad till Bromölla från Åhus och har sedan 2010 bedrivit simskola i Bromölla. Hennes intresse att bli egenföretagare väcktes på Kvinnofrukost i Bromölla och hon startade upp sitt företag i mindre skala och har därefter utökat sin verksamhet genom att hyra tider på Oasenbadet.

Hur känns det att ha få denna utmärkelse?
– Det känns helt overkligt! Det är en av de bästa sakerna som har hänt mig, jag är överlycklig! Säger en glad Anna-Lena.

Firandet fortsatte med tårta och kaffe och vi på INFO-Bladet säger stort grattis till Anna-Lena.

Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelTeatersmedjans ”En vampyrberättelse”
Nästa artikelDansk författare intog stora scenen på Lokstallarna