Bromölla
Ett myller av människor rörde sig genom lokalen som kantades av montrar i olika storlekar, en serveringsdel och en yta för aktiviteter. Skratt, sorl och musik på svag volym ljöd i bakgrunden när 2000 besökare kom till Sparbankshallen helgen 2-3 oktober förra året för att medverka på Hälsomässan som för första gången arrangerades i Bromölla.
Ett 40-tal utställare – både lokala och mer långväga gäster – hade hittat till Sparbankshallen för att delta på hälsomässan som arrangerades av Bromölla Fritidscenter i oktober. Bland dem fanns allt från gym och hälsokostbutiker till terapihundar och spirituella vägledare.
– Vi är glada över bredden utställarna tillförde, säger Mathilda Lindqvist, kommunikatör och koordinator på Bromöllabolagen. Det fanns något för alla och vi såg besökare stanna hela dagarna för att handla, lyssna på föreläsningar och delta i aktiviteter.
Besökarna erbjöds flera prova-på-aktiviteter – allt från Yogapass och Xin-ping till dans och
boule blev både välbesökt och uppskattat. En del av mässan utgjordes av en scen där ett fullspäckat föreläsningsprogram bjöd publiken på intressanta föreläsningar inom hälsans olika grenar såsom immunförsvar och psykisk ohälsa, färgterapi och rörelseglädje.
– Både föreläsningarna på scenen och aktiviteterna lockade väldigt mycket besökare, förklarar Therese Håkansson som är verksamhetsansvarig för Bromölla Fritidscenter. Vi hade ett fullspäckat schema där föreläsningarna avlöste varandra. Ett koncept vi kommer ta med oss till nästa år, även om en del förändringar kommer göras.
Mässområdet sträckte sig över 800m2 och fördelades på en monteryta samt servering och stämningsfull lounge där matvagnar och lokala krögare höll till. Det blev två lyckade dagar som gav mersmak. Bromölla Fritidscenter arbetar med att förfina evenemangskonceptet där flera mässor men också andra aktiviteter planeras framöver. Bröllopsfest – en annorlunda bröllopsmässa skulle gått av stapeln i februari i år men fick ställas in till följd av de åtstramade pandemirestriktionerna. I höst kommer en repris av den lyckade hälsomässan sedan flera av utställarna redan flaggat för att de vill medverka igen.
– Då tar vi ett omtag och gör mässan större, förklarar Therese Håkansson. Vi räknar med att använda mer av hallen och öppnar upp mässområdet så att serveringen går bättre ihop med monterytan.
Hon tillägger:
– Prova-på-aktiviteter och föreläsningar var ett populärt inslag och därför kommer vi försöka se till att aktiviteterna blir fler samtidigt som vi arbetar på att förfina föreläsningskonceptet. Vi tror att Hälsomässan 2022 kommer toppa föregående års och hoppas att intresserade företag och föreläsare inte låter vänta. Ju tidigare vi får in utställare desto bättre!

Föregående artikelI maj går starten för Bräknetrampen 2022
Nästa artikelVårsalong i Karlshamns konsthall