Första INFO-Bladet trycks

Satsa och få skörda är väl etablerade ord som ofta kan omsättas i olika
scenario men direkt hämtat från Jordbruket.
I alla de olika områden man använder detta så gäller alltid att bygga en stark grund för framtiden. Runt 2000 startade jag tillsammans med en god vän ett projekt där vi ville att man skulle kunna läsa om Bromölla på Internet. Vi skrev och fotograferade på olika aktiviteter i området som vi deltog i. På www.bromolla.info och www.solvesborg.info kunde alla läsa och titta på våra digitala fotogalleri. Massvis med bilder delades och ofta stötte man på bilderna i alla olika sammanhang. En företagare som jag ofta hade bra diskussioner med visade mig en dag att han hade skrivit ut reklamlappar för sin verksamhet. Då jag frågade var han fått bilderna ifrån så berättade han att de ”fanns på en jävla bra internetsida”. Full i skratt kunde jag inte låta bli att förklara regler om att använda andras bilder mm. Nåja det säger lite om hur fort utvecklingen gått sedan dess.
I dag har vi alla kontakter via mail och olika appar som ger oss bra koll på vad som händer i närheten.
2004 ville jag testa att göra om vår portal till en tidning och i projektet skulle tre utgåvor publiceras som papperstidning. Sagt och gjort januari 2004 trycktes och delades den absolut första INFO-Bladet ut i Bromölla kommun. Materialet producerades i min dator och skickades sedan till tryckeriet i Ljungby. På morgonen för tryck hade jag sällskap av min gode granne som gärna hängde på till tryckeriet för att vara med när den första tidningen trycktes och delades ut. Vi fick ganska snabbt flera näringsidkare som tyckte att det var en bra ide’ att annonsera så lokalt och redan de första tre tidningarna gav vinst och mig mersmak. Min vän lämnade projektet för en annan karriär och jag fullföljde detta själv.
I januari 2024 är det 20 år sedan som vi tryckte nr 1 och detta nummer är nr 240. I dag sköts INFO-Bladet av våra skribenter, vår säljare Monica och tidningschefen Patricia. Jag själv sitter lite på läktaren men hjälper gärna till när vi sätter tidning och har kundkontakt.
Genom åren har vi sett företag starta, kursa, växa och i en hel del resor har vi spelat en ganska viktig roll. Vi har fungerat som marknadsförare, bollplank, psykolog och god vän. Många härliga minnen gör sig påminda och inte för att nämna någon så har en del mycket driftiga företagare både kommit och gått.
Nu står vi inför ett år fullt av jubileum, vi kommer bland annat att publicera utdrag från våra tidigare tidningar ha lite större tävlingar mm.
Vi satsade och byggde en grund som har hållit i dessa 20 åren och det känns gott inför framtiden.
Tack alla som annonserat, bidragit med texter och gett input på alla de olika vis man tänkas kan.
God jul och ett gott nytt
jubileumsår!
Patrik Lundin
Ansvarig utgivare INFO-Bladet

Föregående artikelButiken med inredning och kläder i fokus
Nästa artikelLåt dina barn upptäcka baseboll med Sölvesborg Firehawks