Fr.v. tvåan Lars-Erik Andersson och segraren Sten-Inge ”Gasse” Nilsson.

Sölvesborg/Ljungaviken
Golftävlingar med anknytning till djurens värld är ofta förknippade med originella och lekfulla moment. `Kamelen` är då naturligtvis en tävling med sandbunkrarna involverade.
Golftävlingar kan vara som djurparker med inslag av björnar, krokodiler, kaniner, ormar, kameler m.m. Det är egentligen bara fantasin som sätter begränsningar. Efter att ormen gästat ”Dagg-Patrullen” stod nu kamelen i tur. Då som nu gällde att undvika djuret d.v.s. kamelen. Den spelare som först kommer i en sandbunker får kamelen. Varje gång en spelare därefter hamnar i en bunker övertar denne kamel. Den spelare som har kamelen efter 18 spelade hål bjuder sina spelkamrater i bollen på något drickbart. Kameler blev det i flera upplagor, bl.a. bytte kamelen ägare i några bollar i 17:e hålets greenbunker!
Tävlingsinslagen för dagen var 18 hål poängbogey, bäst ut och in, samt sammanlagt. Morgonpiggast var Sten-Inge ”Gasse” Nilsson som tack vare säkert spel från tee vann utrundan på fenomenala 23 poäng. Efter ny energi i paus slog Anders Johansson till med en kanonspurt, par på sista tre hålen och seger på inrundan med 21 poäng.
Sammanlagd segrare för dagen blev Sten-Inge ”Gasse” Nilsson som öppnade med birdie på hål ett och följde upp med en lång putt för birdie på hål sex. Utslagen satt perfekt och i rullade puttarna. En stabil inrunda med 18 poäng gav segerresultatet 41 poäng. Segern gav ”Gasse” klirr i kassan från de insamlade insatserna i form av guldtior och guldfemmor. ”Gasse” utmanades främst av Lars-Erik Andersson, som också han startade med birdie på hål ett. Ytterligare en birdie blev det på hål fem. Lars-Erik visade upp ett formidabelt närspel och hans Nike-putter var en av dagens hetaste. 22 poäng ut och 17 poäng in, 39 poäng sammanlagt gav en andra plats. Tredjeplatsen delades mellan Åke Södergren och Anders Johansson, bägge 36 poäng.
Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelVinnare av månadens bukett
Nästa artikelI Juletid 2021 med Elisa