Graniten ligger naturnära vid Vilshultån men ändå nära till centrala Olofström.

Är du 65 år eller äldre? Vill du känna gemenskap, upp-leva ett tryggt boende och bo naturskönt samtidigt som du har promenadavstånd till centrum? Då är Trygghetsboendet Graniten något för dig!

I Olofström håller man just nu på att bygga 37 nya lägenheter i centralt läge, närhet till service, butiker och alla bekvämligheter till hands. Längst med Vilshultån ligger boendet även naturnära. Lägenheterna är till för seniorer och för dig som fyllt 65 år. Graniten drivs som en kooperativ hyresrättsförening där tanken är att medlemmarna får mer inflytande än en vanlig hyresrätt och kan anpassa boendet efter egna önskemål. Den 1 juni ska allt stå klart.

Olle och Agneta Egonsson på bron som går över till en liten ö mitt i Vilshultån.

VI på INFO-Bladet gjorde ett platsbesök och träffade tre par som redan bokat sitt nya hem. Paret Olle och Agneta Egonsson berättar:

– Vi bor idag i hus, vi börjar bli med åren och kände att vi ville prova någonting nytt. Vi ser fram emot det mesta vad Graniten har att erbjuda när vi flyttar hit i juni, framförallt att basta, träna och umgänge med de andra boende, säger Olle.

Paret Ronnert och Margreth är en av de som bokat en lägenhet i trygghets-boendet Graniten.

Paret Ronnert och Margreth Henningsson berättar att dom har ett stort hus som kräver mycket underhåll. – Vi tror att Graniten kan passa oss jättebra och vårt hus kommer göra mer nytta för ungdomar eller en familj då vi säljer, nämner Ronnert.

– Vi känner att detta boende kommer bli perfekt för oss då vi får naturen precis inpå med fritidsaktiviteter men ändå har så nära till centrum, vi längtar hit! berättar paret Leif och Ingrid Kronberg.

Leif och Ingrid Kronberg längtar till inflyttning på Graniten.

Lägenheterna har öppen planlösning med mycket ljusinsläpp, dessutom genomgående hög standard och kommer finns i storlekarna 30-90 kvm, här kommer även finnas en övernattningslägenhet för besökare till de boende. I tidigt skede bestämdes det att det skulle satsas mycket på den sociala biten då detta har stor efterfrågan. Bland annat ett sällskapsrum, rum för träning och hobby, grillplatser, boulebanor och en vedeldad bastu intill ån. Närheten till naturen skapar även bra förutsättningar för fritidsaktiviteter såsom tennis eller att sköta om en egen odlingslott.

Är man intresserad av en lägenhet eller vill gå på visning, vänder man sig till Fastighetsbyrån i Olofström som förmedlar lägenheterna, på telefon nr: 0454-998 89, den 3 mars sker kommande visning.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelKärlek och tivolikonkurrens i svenskt 30-tal
Nästa artikelIda Bogren boxade hem silvermedalj i Golden Girl Championship