Olofström
Platsen som ligger i det lilla landskapet Blekinge. I hemstaden för Volvo industrin, Olofström.
I en liten industristad som denna finns denna plats belägen med utsikt över sjön Halen.
När man står på denna plats och kollar ut över Halen och skogen känner man lukten av sjögräs och man hör hur fåglarna kvittrar. På sommaren kan man höra människorna borta på campingen som badar och spelar musik och även folk som är ute på sjön och paddlar kanot. Ibland ser man även en och annan fågel som dyker ner mot vattnet för att fånga fisk.
För dig som vill grilla finns det en öppen yta där man kan sätta upp sin grill eller bygga en liten egen som man kan se på bilden.
Det finns såklart också möjligheten att bada och hoppa från stenar ner i vattnet. I och med att det är en sjö så är vattnet oftast lite varmare.
Om du är här på sommaren så har du 5 minuters gång till campingen där du kan sätta dig och ta en glass, pizza eller något annat snacks. Det finns volleybollnät och ett hopptorn på 3 meter om man är sugen på det.
Denna plats är för mig en plats dit jag kan gå och lugna själen. Jag brukar komma hit när jag känner mig ledsen t.ex. efter att ha förlorat en fotbollsmatch. När jag är här brukar jag sätta mig på en sten nära vattnet och sätta i mina hörlurar i öronen och sätta på bra musik som jag kan sitta och lyssna samtidigt som jag filosoferar och låter tankarna flöda medans vattnet skvalpar mot kanten av stenen.
Efter en stund av musik och ner varvning brukar jag byta om till badbyxor och ta ett snabbt dopp sedan byter jag tillbaka till mina vanliga kläder och börjar gå hemåt vilket brukar ta ca 20 minuter. Om det är för kallt för att bada tar jag en längre runda hem.
Ibland när jag är på väg till mitt smultronställe går jag kanske inom någon affär och tar med mig någon form av mat eller dricka så att det går att vara där en längre stund.
Text & Foto: Benjamin
Furulundsskolan

Föregående artikel“Den som vågar vinner”
Nästa artikelPRO Bromöllas Trivselträff den 17 maj