Jessie Johansson uppträder med Hesslekören i Gudmuntorpskyrka.Sångfågeln Jessica ”Jessie” Johansson.Jessica ”Jessie” Johansson är sångfågeln som skiljer sig en del från andra artister. Förutom en utmärkande meritlista har hon också svårigheter som cancer att jobba mot. Som småbarnsmamma har hon mycket i sitt liv.

Jessie är aktuell med en skiva som hon släpper med Hesslekörens Ingvar Albihn, den 21 april.
– Hesslekören är så roliga att sjunga med och de är så kära, berättar Jessie.
Jessie har tyvärr en stor motgång i sitt liv som hon har kämpat med i 16 år, nämligen cancer.
– Jag fick cancer i bröstet när jag var 21 år gammal och det har sedan spridit sig till olika delar av min kropp. Jag går idag på cellgifter och eftersom jag har en svår strålningsskada på matstrupen har jag inte kunnat äta fast föda på 10 år. Musiken har hjälpt mig mycket under den här tiden.
Jessie kom in på operaakademien i Wien när hon var 13 år gammal, där hon gick i fyra år innan hon återvände till Sverige. I Sverige läste hon gymnasiekompetensutbildning och efter det var nästa stopp opera-
akademien i Vadstena.
Jessie är väldigt populär utomlands i Europa, men främst i Asien.
– Det är roligt att vara omtyckt, och i Asien tycker de att svenskar är exotiska.
Jessie har uppträtt med Andrea Bocelli och är en av upphovsmännen bakom sommardängan ”Who’s tha man (Zlatan)”, som unga Elias framförde tillsammans med Frans.
– Jag vill nå så brett som möjligt och har Celine Dion och Bocelli som inspirationskällor.
I sommar kommer Jessie synas på en del konserter i Sverige och utomlands, men hon kommer också ta tid till att ta hand om sonen Henning. Så håll koll i din kommun om sångfågeln Jessie kommer och sjunger, det är något man inte får missa.

Text: Veronika Brink
Bild: Jessica Johansson, Privat

Föregående artikelRobin tillbaka på hemmaplan
Nästa artikelWoody Bygghandel = Service och kunskap